Kortemarks koppel baat nieuwe XXL-vakantiehoeve uit

In de Schaakstraat ligt, enigszins goed verscholen, vakantiewoning De Geestigaard, dat plaats biedt aan maar liefst 28 personen. Uitbaters Allan Deschodt en zijn vrouw Wendy Devos kochten twee jaar geleden Wendy’s ouderlijke huis en maakten er een vakantiehoeve van, precies zoals haar overleden vader Gabriël het wou. Ze mikken vooral op grote groepen met veel kinderen.

Allan Deschodt, Wendy Devos en hun kinderen Rune, Andres en Senne op het vakantiedomein De Geestigaard, dat plaats biedt aan 28 personen. © Foto Kurt

“Onze vakantiehoeve ligt pal tussen Handzame en Edewalle en is compleet omgeven door het Kortemarkse platteland”, vertelt Wendy (35). Ze geeft les in het Eureka-atheneum in Torhout en heeft samen met haar man Allan vier kinderen: Senne, Lennert, Andres en Rune. Allan is zelfstandig vertegenwoordiger in ruwvoeders.

“Mijn ouders kochten 33 jaar geleden dit huis en het aanpalend huisje kochten ze ook, nadat de buurvrouw overleed. We gebruikten die plek als bergruimte. In 2011 overleed mijn vader en nadat mijn mama hier nog vijf jaar alleen woonde, besloot ze om het huis in 2016 te verkopen. Telkens er een koper kwam, hadden we een beetje een dubbel gevoel.”

“Mijn vader zei me steeds dat het mooi zou zijn mochten we er een vakantiewoning van maken en toen hebben Allan en ik beslist om het te kopen.”

Speelweide

“We hebben er goed over nagedacht, want bij zo’n beslissingen ga je niet over één nacht ijs”, vervolgt Wendy. “Er is anderhalf jaar aan gewerkt en het resultaat mag er zijn. Er is veel vraag naar ruime vakantiewoningen voor meerdere gezinnen met veel kinderen. De Geestigaard telt zes slaapkamers, een slaapzaal, vier badkamers, een speelkamer en een woonkamer met keuken. Buiten staat nog een schuur en die willen we nog verder inrichten.”

“Ook komt er een speelweide en willen we enkele kleine boerderijdieren zoals pony’s, schapen en geiten houden. We hebben zelf vier zoons, dus we weten maar al te goed dat kinderen veel plaats nodig hebben om te ravotten. Dit is hier altijd mijn ouderlijke thuis geweest, dus ik heb heel veel goede herinneringen aan deze plaats.”

Persoonlijk contact

“De naam Geestigaard komt van het feit dat onze kinderen het hier altijd heel geestig vonden. Het is hier ook zo rustig, als ze hier kwamen slapen, sliepen ze een hele nacht door. Onze vakantiehoeve is al een goeie maand open en we kregen al heel wat aanvragen binnen. Ik hoop dat ik de gasten persoonlijk kan begroeten, want wat is er nu leuker dan dat er een kopje koffie en een gebakje klaarstaat als je arriveert? Dan begint je vakantie pas echt goed en dat is veel beter dan dat je zomaar je centen betaalt en ergens een sleutel moet gaan ophalen.”

(Jeffrey Dael)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.