Kortemark zoekt figuranten voor promovideo

foto JDK
Redactie KW

Kortemark in de kijker zetten voor nieuwe inwoners én het grote publiek, dat is de missie van pers-en communicatieverantwoordelijke Frederik Jaques in 2020.

“Men vroeg me om de verwelkoming van de nieuwe inwoners op mij te nemen”, aldus Frederik Jaques (40). Frederik woont met zijn gezin in Langemark, maar is een geboren en getogen Kortemarkenaar. “Traditioneel gebeurt dit met een receptie in De Beuk in juni, maar ik wil nu kiezen voor iets nieuws. Het is de bedoeling dat de nieuwe inwoners hun gemeente op een originele manier leren kennen. En hoe kan dat beter dan door zelf op stap te gaan in de gemeente? We verkennen Kortemark en de deelgemeenten via een busrit, waarbij we even halt houden bij de mooiste plekjes in de gemeente. Daar kan je dan eventueel genieten van een kleine Kortemarkse specialiteit.”

Ludieke promo

“In De Beuk zelf zou het dan leuk zijn als we de kersverse Kortemarkenaren een filmpje laten zien waarin alle aspecten van de gemeente belicht worden”, vervolgt Frederik. “Via dit ludieke en informatieve filmpje moeten we ons kunnen profileren als gemeente bij iedereen. De promovideo zal ook te zien zijn op de gemeentelijke website en onze sociale mediakanalen op Facebook en Twitter. Voor de opnames doen we een beroep op het productiehuis Stoked House en dus moeten we op zoek naar tal van figuranten van verschillende leeftijden en uit alle deelgemeenten: kinderen die ravotten in de Krekemeersen, een fietsend koppel langs de Vrijbosroute, coole skaters in Werken, een sportieveling in een kajak op de Handzamevaart, een gezinnetje op een terrasje… Het filmpje zelf wordt aan elkaar gepraat door een aantal gekende inwoners.”

Zwaaimoment

“Voor de opnames zullen ook drones ingezet worden en het filmpje moet eindigen met een collectief zwaaimoment in de Krekemeersen. Daarvoor zoeken we heel veel volk. Ook verenigingen, al dan niet in passende outfit, kunnen we gebruiken, want we willen natuurlijk graag meer dan 10 man op de video. De opnames vinden plaats in de paasvakantie, maar de datum staat nog niet vast. We wachten vanzelfsprekend een dag af met mooi weer. Ik heb de indruk dat dit alles al leeft in de gemeente, want we kregen al heel wat reacties binnen. Het moet mooie beelden opleveren en het mag zeker geen saaie school-tv worden. We gaan voor een glimlach en veel menselijkheid in de video. Het enige wat we van jou verwachten, is je enthousiaste medewerking”, besluit Frederik Jaques. (JDK)

Wie in Kortemark of één van de deelgemeentes woont of werkt, kan zich kandidaat stellen voor de aparte figuratie via communicatie@kortemark.be of telefonisch op 051 56 81 21 bij de gemeentelijke communicatiedienst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier