Kortemark sensibiliseert rond corona via broodzakken en vleespapier

© gf
© gf
Redactie KW

Wie de komende dagen brood koopt bij de lokale bakker of in het warenhuis, zal het meer dan waarschijnlijk mee naar huis krijgen in een zak met een opmerkelijk opschrift. Vanuit de gemeente Kortemark werden immers in totaal 30.000 broodzakken verdeeld, met sensibiliserende slogans rond de coronamaatregelen. Binnenkort worden bovendien ook de slagers in de sensibiliseringscampagne betrokken.

Kortemark heeft nog altijd een hoge besmettingsgraad in de coronatabellen. Dat komt voor een groot stuk door de massale testing binnen de gemeentelijke lagere scholen De Kreke en De Linde van vorige week, maar waakzaam en alert zijn voor het virus blijft hoe dan ook nog altijd een must. Ook buiten de scholen raken immers nog altijd inwoners besmet.

“We hebben al van bij het begin van de coronacrisis regelmatig de maatregelen – en voor sommigen misschien zelfs tot vervelens toe – onder de aandacht gebracht”, aldus burgemeester en schepen van communicatie Karolien Damman. “Via het infoblad, via bewonersbrieven, via persberichten, via onze website en onze sociale media … We zochten nu naar manieren om nog dichter bij de bevolking te kunnen staan om onze boodschap duidelijk te maken. Recent al werden grote inschuifborden geplaatst langs de invalswegen, die oproepen om een mondmasker te dragen, afstand te houden en dergelijke meer. Nu gaan we nog een stapje verder met deze broodzakken.

Vleespapier voor vaccinatiecampagne

Op de voorkant staat een ludieke, maar niet mis te verstane slogan – er zijn er drie verschillende, afhankelijk van het formaat van de broodzak – en op de achterkant zijn, aan de hand van pictogrammen, nog eens alle richtlijnen terug te vinden. De 30.000 broodzakken werden gratis verdeeld onder 16 bakkers en onder enkele warenhuizen in groot-Kortemark. Binnenkort worden ook de plaatselijke slagers en warenhuizen met een eigen beenhouwerijafdeling bevoorraad met vleespapier. Daar luidt de boodschap ‘we’ll meat again’, met deze bijhorende uitleg: Als we ons aan de regels houden en ons tegen corona laten inenten, dan zie we elkaar binnenkort weer terug rond de barbecue, zonder vrees maar mét vlees.’

“Met deze tweede actie hopen we nog meer mensen te kunnen overtuigen om zich te laten vaccineren”, legt burgemeester Damman uit. “Het vleespapier zal dan ook worden verdeeld in aanloop naar de massale vaccinatiecampagne in De Mast in Torhout.” (JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.