Kortemark polst naar mening van inwoners via app

De app kan eenvoudig geïnstalleerd worden op smartphones en tablets. © BC
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Het gemeentebestuur van Kortemark heeft woensdag een app gelanceerd die inwoners van de gemeente toelaat hun mening te laten horen.

In de app kunnen inwoners van Kortemark de projecten uitkiezen die voor hen het meest belangrijk zijn. Daarbij moeten ze rekening houden met de beperkte financiële mogelijkheden van de gemeente. Zo kunnen burgers kiezen voor de aanleg van een fietspad van Edewalle naar het centrum van Kortemark, maar dan schiet er mogelijks onvoldoende budget over om de gemeentelijke belastingen te verlagen.

‘t is an jundre

De komende twee maanden zullen vrijwilligers op pad gaan om de app te laten invullen door inwoners van Kortemark. Die vrijwilligers kan je herkennen aan hun t-shirts met het opschrift ‘t is an jundre, de slogan van het project. De app is ook te downloaden in de verschillende stores. Zoek daar eenvoudigweg op Kortemark.

Inspiratiebron

Eerder werd aan 1.486 inwoners van Kortemark een enquête toegestuurd. De gemeente kreeg er 700 terug. Aan de hand van die resultaten werd een aantal thema’s geselecteerd. De gegevens leidden tot de 18 projecten die werden opgenomen in de app. De gegevens van het voortraject én de resultaten van de app worden op het einde van het jaar verwerkt. Het rapport wordt bezorgd aan de beleidsmakers, ter inspiratie voor de verkiezingsprogramma’s.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier