Kortemark geeft geen extra geld voor mug-heli

Oppositiepartij N-VA had in een aan de agenda toegevoegd punt gevraagd om de bijdrage van de gemeente te verhogen.

“De mug-heli dreigt te verdwijnen door een gebrek aan financiële middelen.”, stelde raadslid Geert Vercruysse (N-VA). “We vragen dat de gemeente 0,36 euro per inwoner zou bijdragen in plaats van de 750 euro die de gemeente nu jaarlijks betaalt. Vorig jaar werd dat bedrag overigens niet gestort.”

Er zijn zelfs 24 gemeenten die niets betalen

“Ik zou de mug-heli ook niet graag zien verdwijnen.”, antwoordde burgemeester Toon Vancoillie (Open VLD), “De oproep tot financiering van de heli is een provinciale N-VA-actie van de Dentergemse burgemeester Koenraad Degroote. Onze gemeente heeft altijd betaald voor de mug-heli. Vorig jaar werd onze 750 euro evenwel niet opgevraagd. Al onze toelagen werden bij het begin van de legislatuur voor zes jaar vastgelegd. We gaan onze toelage voor de mug-heli dan ook niet verhogen. We betalen elk jaar 750 euro. Nu gaan we dit niet plots verhogen tot goed 4.500 euro. Nu zijn de toelagen ook niet provinciaal georganiseerd. Er zijn gemeenten die minder betalen dan wij. Er zijn zelfs 24 gemeenten die niets betalen. De één geeft dus meer dan de ander.”

Oppositieraadslid Tim Deweerdt (SP.A) vroeg of de financiering van mug-heli door de gemeenten niet kon voorgelegd worden op het Westhoekoverleg. Burgemeester Toon Vancoillie (Open VLD) beloofde het item te zullen aankaarten. (BCH

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.