Kortemark gaat op zoek naar massaal veel ‘pieptjes’

Vanaf donderdag 11 februari zijn op enkele ‘strategische’ plaatsen in Kortemark affiches met een QR-code vinden. Die hangen er ter promotie van een romantisch en tegelijk hartverwarmend initiatief in sombere coronatijden: de Kortemarkse kiss cam.

© Kortemark
© Kortemark

Het fenomeen van de ‘kiss camera’ waaide over vanuit Amerikaanse sportwedstrijden, waar de cameramensen tijdens de rust al eens koppeltjes in het publiek in beeld brengen en die elkaar vervolgens een kus geven, tot groot jolijt van de andere aanwezigen. Het bedrijfje dat dit initiatief nu lanceert, wil zo wat warmte, sfeer en menselijkheid opwekken in een periode waar nog altijd maar weinig ‘mag’.

Scan de QR-code

Het systeem is simpel: de mensen scannen de QR-code, die te vinden is op de affiche of op de gemeentelijke Facebookpagina en komen zo op de applicatie terecht. In het beeld dat hun camera registreert, komt meteen ook een groot rood hart om het allemaal wat romantischer te maken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De QR-code is specifiek voor inwoners van Kortemark bedoeld, zodat alle inzendingen nadien gebundeld kunnen worden in een mooie videomontage. De affiches hangen op strategische locaties: in de verschillende dorpskernen (voor toevallige passanten), maar ook in mooie omgevingen zoals bij molens of in de Krekemeersen. Hoe mooier het decor, hoe beter het allemaal nog wordt, natuurlijk.

In je tuin

Uiteraard kan iedereen ook gewoon thuis of in de eigen tuin de code scannen en een ‘kisscammetje’ maken. En het kan zelfs op je eentje: door een kushand te gooien naar de favoriete oma of het allerliefste kleinkind, of naar die stiekeme crush…

De Kortemarkse QR-code werkt van donderdagochtend 11 februari tot en met zondagavond 14 februari.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.