Korte maar hevige brand in Waregem richt zware schade aan in tuinhuis

Het dak van het tuinhuis raakte zwaar beschadigd. © ND
Redactie KW

Een korte maar felle brand heeft donderdagavond zware schade aangericht aan een tuinhuis achteraan de villa van het gezin De Smet langs de Nokerseweg in Waregem.

Op het ogenblik van de brand waren enkel de moeder en zoon in de woning aanwezig. Toen op zeker ogenblik de stroom uitviel en de hevige rookontwikkeling opmerkte, werd alarm geslagen. Ondertussen steeg een pikzwarte rookpluim op boven het tuinhuis, die in de wijde omgeving en vanop de naburige E17 te zien was.

“Het is nogal verschieten als je zoiets opmerkt, want eigenlijk sta je machteloos. Toch ben ik meteen begonnen met het sluiten van alle ramen, verplaatste ik nog onze wagen van onder de aanpalende carport en poogde ik met een tuinslang nog te blussen“, vertelt de vrouw des huizes, die er met de schrik vanaf kwam.

De brandweer spoedde zich ter plaatse en had het vuur snel onder controle, maar kon niet vermijden dat het tuinhuis zware schade opliep. Ook de inboedel, bestaande uit onder meer de gezinsfietsen, een grasmachine en golfmateriaal, raakte zwaar beschadigd. Overslag naar de aangrenzende houten carport kon vermeden worden.

De brand is wellicht veroorzaakt door een kortsluiting aan de buitenverlichting. Omdat door de brand de elektriciteit uitgevallen was, ging de elektrische poort vooraan de woning niet meer open. Wat materiaal en sleutels kwamen eraan te pas om deze manueel te openen.

(NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.