Korpschef Nicholas Paelinck: "De politie Westkust heeft absoluut geen kliklijn in het leven geroepen, hiervoor is ook nooit een oproep gelanceerd. Heel wat inwoners uit de PZ Westkust bellen ons spontaan als zij verdachte toestanden of inbreuken vaststellen. Zij kunnen dat uiteraard op het centrale telefoonnummer van de dispatching PZ Westkust. Dat nummer is al jaar en dag in gebruik voor alle meldingen. Dit is niet anders dan vroeger."

"Het is absoluut niet de bedoeling om de tweedeverblijver noch de toerist te viseren, maar de regels zijn er nu eenmaal voor iedereen. Alle niet essentiële verplaatsingen zijn verboden; dit geldt zowel voor eigen inwoners als voor tweedeverblijvers. Zich verplaatsen naar een tweede verblijf is geen essentiële verplaatsing. De reden wordt dikwijls uit het oog verloren. De Westkust beschikt niet over de gezondheidsvoorzieningen om ook nog eens alle tweedeverblijvers en toeristen op te vangen bij een eventuele uitbraak aan de kust. Bij een grote volkstoeloop kunnen de sociale afstandsmaatregelen niet gegarandeerd worden en het is niet de bedoeling om nog meer sociale vermenging te creëren."

"We hebben momenteel te maken met een uitzonderlijke situatie waarin uitzonderlijke maatregelen getroffen worden. Het is de taak van de lokale politie om strikt de opgelegde instructies uit te voeren. De door de regering opgelegde maatregelen hebben slechts zin als we ze met z'n allen volgen. We dragen graag alle inwoners en tweedeverblijvers een warm hart toe die zich wel aan de regels houden. We doen dit voor ieders gezondheid, niet voor eigen plezier want ook onze politiemensen riskeren elke dag hun leven om deze ziekte te bestrijden. Na deze verschrikkelijke crisis is iedereen opnieuw meer dan welkom. Maar wij vragen met aandrang om het nog even vol te houden!"

(MVQ)

Korpschef Nicholas Paelinck: "De politie Westkust heeft absoluut geen kliklijn in het leven geroepen, hiervoor is ook nooit een oproep gelanceerd. Heel wat inwoners uit de PZ Westkust bellen ons spontaan als zij verdachte toestanden of inbreuken vaststellen. Zij kunnen dat uiteraard op het centrale telefoonnummer van de dispatching PZ Westkust. Dat nummer is al jaar en dag in gebruik voor alle meldingen. Dit is niet anders dan vroeger.""Het is absoluut niet de bedoeling om de tweedeverblijver noch de toerist te viseren, maar de regels zijn er nu eenmaal voor iedereen. Alle niet essentiële verplaatsingen zijn verboden; dit geldt zowel voor eigen inwoners als voor tweedeverblijvers. Zich verplaatsen naar een tweede verblijf is geen essentiële verplaatsing. De reden wordt dikwijls uit het oog verloren. De Westkust beschikt niet over de gezondheidsvoorzieningen om ook nog eens alle tweedeverblijvers en toeristen op te vangen bij een eventuele uitbraak aan de kust. Bij een grote volkstoeloop kunnen de sociale afstandsmaatregelen niet gegarandeerd worden en het is niet de bedoeling om nog meer sociale vermenging te creëren." "We hebben momenteel te maken met een uitzonderlijke situatie waarin uitzonderlijke maatregelen getroffen worden. Het is de taak van de lokale politie om strikt de opgelegde instructies uit te voeren. De door de regering opgelegde maatregelen hebben slechts zin als we ze met z'n allen volgen. We dragen graag alle inwoners en tweedeverblijvers een warm hart toe die zich wel aan de regels houden. We doen dit voor ieders gezondheid, niet voor eigen plezier want ook onze politiemensen riskeren elke dag hun leven om deze ziekte te bestrijden. Na deze verschrikkelijke crisis is iedereen opnieuw meer dan welkom. Maar wij vragen met aandrang om het nog even vol te houden!"(MVQ)