Korpschef in nauwe schoentjes na ‘vergeten’ bloedproef na dodelijk ongeval

Redactie KW

Ten huize van Nico Paelinck, zonechef van de politiezone Westkust, is een huiszoeking uitgevoerd. Aanleiding is een niet uitgevoerde bloedafname op het lichaam van de vrouw, die op een andere auto was ingereden. Daarin vielen ook twee slachtoffers te betreuren.

Even terug naar 8 oktober van vorig jaar. Bij een frontale botsing langs de Nieuwpoortkeiweg in Wulpen, een deelgemeente van Koksijde, kwam toen een koppel vijftigers uit Veurne om het leven. Twee andere slachtoffers werden zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Eén van die twee, een vrouw van 44 uit Koksijde, overleed later in het ziekenhuis.

Het was die vrouw die om plotseling van haar baanvak was afgeweken en op de auto van het koppel, onderweg met hun kleinkind, inreed. Mogelijk had ze te veel gedronken, maar dat zal nooit bewezen kunnen worden aangezien er geen bloedproef volgde. ‘Vergeten’, klinkt het, maar volgens sommigen is er meer aan de hand.

Korpschef wordt vandaag verhoord

Familie van de slachtoffers diende al een klacht in bij het parket van West-Vlaanderen, dat een onderzoek startte en een politieman van de PZ Westkust al vier dagen in de cel hield. De man werd later weer vrijgelaten. Maar nu, zo schrijft Het Laatste Nieuws vandaag, heeft het parket ook een huiszoeking uitgevoerd bij Nico Paelinck, de korpschef van de bewuste politiezone. Het parket neemt de zaak dus bijzonder ernstig en wil nagaan wie er opdracht gaf om te sjoemelen met de vaststellingen bij het ongeval. Bij een huiszoeking werd ook de computer van zijn echtgenote in beslag genomen. De korpschef zelf wordt vandaag verhoord.

Volgens Joris Van Cauter, de advocaat van Paelinck, berust alles op onterechte aantijgingen. “Mijn cliënt kent die vrouw, maar hij kende óók de slachtoffers”, aldus meester Van Cauter in Het Laatste Nieuws.

Reactie Parket

Dinsdagnamiddag volgde nog een mededeling van het parket : “Met verbazing neemt het parket West-Vlaanderen, afdeling Brugge, kennis van de in de pers gedane uitspraken in verband met het onderzoek naar het dodelijk verkeersongeval te Koksijde en het onderzoek door het parket en de politie”, klonk het. “Bij deze wordt benadrukt dat het een eenzijdige berichtgeving betreft.”

(FJA – Foto a-JT)