Korpschef Brugse politie: “Supporters Galatasaray en PSG baren ons zorgen”

De fans van de Turkse topclub Galatasaray staan bekend als heel vurig. © AFP
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De voetbalcel van de Brugse politie is nu al begonnen met de voorbereiding op de wedstrijden van Club Brugge in de Champions League. Vooral de komst van Galatasaray baart de korpschef zorgen. “Al mag je de harde kern van PSG ook niet onderschatten.”

Voor de voetballiefhebber kon Club Brugge het haast niet beter treffen in de Champions League, met Real Madrid, Paris Saint-Germain en Galatasaray als tegenstanders. Dat betekent dat de Brugse fans straks spelers als Ryan Donk (Galatasaray, ex-Club Brugge), Kylian Mbappé (PSG) en Eden Hazard (Real) aan het werk kunnen zien.

Korpschef Dirk Van Nuffel van de Brugse politie is minder enthousiast. Hij beseft dat de politie een stevige kluif zal hebben aan de ordehandhaving rond deze wedstrijden. Vooral de fans van de Turkse topclub Galatasaray hebben een slechte reputatie.

De woelige wedstrijd van Club tegen Galatasaray in 2002 herinneren we ons als een van de moeilijkste van de eeuw voor de ordediensten“, zucht de korpschef. “Toen werden 600 manschappen ingezet, wat enorm is. Dus ja, de loting van donderdagavond heeft ervoor gezorgd dat onze voetbalcel meteen begonnen is met de voorbereiding. We zijn ons heel goed bewust van de impact van zo’n wedstrijd op onze werking. Maar niet alleen de Turkse supporters van Galatasaray baren ons zorgen. We kijken ook met argusogen naar Paris Saint-Germain. De harde kern van PSG heeft nu eenmaal een bepaalde reputatie. Over Real Madrid maken we ons – gelukkig – minder zorgen.”

Club Brugge ontvangt op 18 september Galatasaray in het Jan Breydelstadion. Op 22 oktober komt Paris Saint-Germain langs en op 11 december Real Madrid. (PDV/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier