Korneel en Zoë zamelen geld in voor eten voor vluchtelingen: “1.200 ballen voor het goede doel”

Korneel ‘Snor Neel’ Bracqué en Zoë Van de Cappelle zijn zichtbaar tevreden met het resultaat van hun actie voor de vluchtelingen in Duinkerke. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Korneel ‘Snor Neel’ Bracqué en Zoë Van de Cappelle zijn zichtbaar tevreden met het resultaat van hun actie voor de vluchtelingen in Duinkerke. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Korneel ‘Snor’ Bracqué en zijn goede vriendin Zoë Van de Capelle hebben de voorbije weken een goeie zeshonderd euro ingezameld met de verkoop van gehakt- of veganballen. “Met dat bedrag kopen we eten voor de mensen in het vluchtelingenkamp in Duinkerke”, zegt Korneel.

Korneel Bracqué is bij zijn vrienden en op sociale media beter bekend als ‘Snor’, inderdaad, omwille van zijn indrukwekkende gezichtsbeharing. Als Snor Neel toont hij zich op Facebook en daarbuiten als een bijzonder wakkere, sociaal geëngageerde en ook wel kritische burger. Het leed en de ongelijkheid in de wereld liggen hem nauw aan het hart en dat maakt hij, vaak wel met een kwinkslag of een uitdagende quote, graag duidelijk.

Ook de situatie van de vluchtelingen in onder meer Duinkerke in Frankrijk, die vooral het Verenigd Koninkrijk willen bereiken, laat hem niet koud. “De politie wil die mensen daar weg en nadat ze eerder al tenten kapot had gesneden, richt ze zich nu zelfs al op het weghalen of vernietigen van voedselvoorraden”, vertelt Korneel. “Dat is toch wel bijzonder tragisch. Enkele vrienden van me gaan nu quasi elk weekend naar het kamp om hulp te bieden, maar door de steeds grotere nood raken de middelen stilaan op. Ik heb zelf ook al heel wat kledij en andere materiaal ingezameld en bracht het samen met vrienden uit Gent tot daar.”

“Ook mijn goede vriendin Zoë Van de Capelle zag foto’s vanuit het kamp passeren op Facebook en wilde iets doen om de vluchtelingen te helpen. Maar aangezien ze in het weekend moet werken, zijn er weinig momenten waarop ze beschikbaar is om ter plaatse te helpen; ook voor mij is het niet altijd evident. Daardoor zijn we samen op het idee gekomen om hier zelf iets lekkers te maken en te verkopen aan vrienden, kennissen en al wie ons en dus ook de vluchtelingen wil helpen. We besloten gehaktballen te maken, zowel met vlees – gehaktballen dus – als een variant met een vleesvervanger.”

Korneel en Zoë hadden alles goed doordacht en boden drie variëteiten aan: de wat pittige Asian Balls, de zachte en romige Creamy Love Balls, en de Vegan Balls.

Via Facebook

“We plaatsen een oproep op Facebook die we een week ‘live’ hielden, en nadat we op maandag 22 maart de bestellingen hadden afgesloten, zijn we gestart met het maken van de ballen. Dat bleek een behoorlijk stevig werkje, dat we misschien wel wat onderschat hebben; finaal moesten we zo’n 1.200 ballen maken. Gelukkig kregen we wat hulp van vrienden en familie”, zegt Korneel.

“Enkele mensen hebben onze actie ook spontaan gesteund, door vrije bedragen te storten op ons rekeningnummer. De opbrengst, 627 euro, gebruiken we dus voor hulpgoederen. Er is nog veel hulp nodig, dus is het goed mogelijk dat we onze ‘ballenactie’ herhalen.”

(PDV)

Wie wil steunen, kan storten op rekeningnummer: BE89 9730 3243 2285

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.