Koppen lopen tijdens eerste shoppingzondag in Roeselare

Op de kerstmarkt ging de warme chocomelk, of iets zwaarder, vlot over de toonbank. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois

De eerste shoppingzondag in Roeselare was alvast een succes. In de winkelstraat was het aangenaam druk en op de kerstmarkt was het bij momenten serieus drummen.

Zondag was er de eerste van vier shoppingzondagen in Roeselare. Het weer was ideaal, de regen bleef achterwege, waardoor er heel wat volk naar Roeselare afzakte. In de Zuidstraat kon je terecht bij tientallen standen ten voordele van goede doelen en verenigingen uit de regio. Daar was het bij momenten koppen lopen.

De schaatspiste draaide overuren en ook de kraampjes rondom de piste deden gouden zaken. Tussendoor waren er optredens van onder andere Bulletproof en Salim Seghers. Tal van winkels openden hun deuren. Op het Stationsplein kon je het huis van de kerstman bezoeken.

Kerstmannen zorgden in de Zuidstraat voor muzikale sfeer. (Foto SB)
Kerstmannen zorgden in de Zuidstraat voor muzikale sfeer. (Foto SB)© STEFAAN BEEL

Volgende week is er opnieuw een shoppingzondag met dezelfde ingrediënten, traditioneel een van de drukste dagen binnen het kerstgebeuren in Roeselare. Om 19 uur is er dan de Santa Run, waarbij honderden kerstmannen 3,3 of 10 km door Roeselare lopen.

(TD – Foto’s SB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten