Koppels moeten op zoek naar alternatief na sluiting Vossenberg in Hooglede

(foto JT)
Redactie KW

De uitbating van Domein De Vossenberg door Curd Couckuyt en Katrien Isembaert wordt stopgezet. Het koppel nam de fakkel over in 2016, nadat ze zelf eerst jarenlang werkzaam waren in het feestzalencomplex. Vorig jaar was zelfs nog een feestjaar ter gelegenheid van de dertigste verjaardag, maar de sterk verminderde inkomsten door de coronacrisis in combinatie met de zware vaste kosten waren er te veel aan.

De uitbaters verstuurden vorige week een e-mail naar alle klanten met een toelichting van het slechte nieuws. “We hebben alle mogelijke pistes bekeken en er zelfs enkele getest. Deze zaak, een domein van zes hectare, vraagt heel veel onderhoud en er zijn zware vaste kosten. Als huurder was het niet mogelijk om een oplossing te vinden in de relatie met de eigenaar. We hebben alle klanten hun waarborg teruggestort en vanaf vrijdag 11 september worden alle geplande activiteiten en reservaties geannuleerd. Al hebben we toch ergens in schoonheid kunnen eindigen. 2019 was een feestjaar en toen hebben we de dertigste verjaardag van De Vossenberg met tal van activiteiten in de kijker gezet. We danken iedereen voor het vertrouwen en zijn ons team voor eeuwig dankbaar”, aldus de uitbaters.

“We hebben alle mogelijke pistes bekeken en hebben er zelfs enkele getest”

Hoewel er al een tijdje geruchten de ronde deden over een mogelijke sluiting, bleven Curd en Katrien de nodige inspanningen leveren voor hun levenswerk. Half juni werd er zelfs een pop-uprestaurant in elkaar geflanst. Ook een coronaproof brunchbuffet van 32 lopende meter stond in de steigers. Het was wachten op groen licht van de Veiligheidsraad maar dat kwam er uiteindelijk niet.

uithangbord

Burgemeester Rita Demaré (CD&V) was ook geschrokken toen ze het nieuws vernam en stuurde alvast een steunmail: “Het is uiteraard heel spijtig dat De Vossenberg dicht gaat. Het is zeker een uithangbord van onze gemeente en ik word er deze week vaak op aangesproken door mensen van andere gemeenten. Normaal gezien vindt het personeelsfeest van de gemeente er tweejaarlijks plaats. We hadden zelf besloten om dit niet te laten doorgaan, omdat je daar anders ongeveer 500 mensen op één plaats samenbrengt en dat is in de huidige omstandigheden niet te verantwoorden. De uitbaters hebben alvast alles gedaan wat ze konden, zoals bijvoorbeeld het pop-uprestaurant, maar er was helaas geen uitzicht op beterschap. Ik veronderstel dat er vroeg of laat wel nieuwe uitbaters zullen komen, maar we zullen wellicht moeten wachten tot de hele coronastorm is gaan liggen.”

(foto JT)
(foto JT)

Elise Ramboer (24) en Jelle Feys (25) hadden op 26 juni 2021 hun trouwfeest in de waterfrontzaal gepland. Een serieuze streep door hun rekening. “We zijn bijna drie jaar verloofd en we wilden absoluut in De Vossenberg trouwen. De zaal ligt bijna tegen mijn ouderlijk huis en als kind heb ik er veel gespeeld. We hadden ook geen enkele andere zaal bekeken, omdat dit voor ons de perfecte zaal was. Het was sowieso al moeilijk om een datum te vinden aangezien er heel wat huwelijken verschoven werden door de coronaperiode.”

voorschot terug

Elise vernam het nieuws via via, maar heeft wel geen persoonlijke mail ontvangen. “Ik zag wel op onze rekening dat het voorschot onmiddellijk werd teruggestort. We vinden het zelf heel erg voor de uitbaters en vinden het spijtig dat er geen regeling werd getroffen met de eigenaar. Maar we vinden het mooi dat we ons voorschot direct hebben teruggekregen.”

Een geannuleerde feestzaal betekent natuurlijk dat het koppel in allerijl een alternatief moest zoeken, net zoals de vele koppels die hun droomzaal in rook zagen opgaan. “We zijn vrijdagavond onmiddellijk gestart met rondbellen en we hadden drie opties. Onze eerste optie is zaal Ter Eeste in Roeselare. De uitbaatster haar telefoon stond roodgloeiend, maar we hadden geluk dat onze oproep werd beantwoord. We hebben een optie voor 8 mei 2021. Nu maar hopen dat corona geen roet in het eten gooit, want op ons trouwfeest moet er absoluut gedanst kunnen worden,” besluit Elise. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier