Koppel uit Oostende thuis in quarantaine met coronavirus

Redactie KW

Het coronavirus is nu ook opgedoken in Oostende. Een 66-jarige vrouw uit Oostende en haar partner blijven in quarantaine thuis. “Ze stellen het oké”, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

De teller in België van het aantal besmette patiënten met het coronavirus stond maandag op 239. Gisteren waren er 39 nieuwe besmettingen, zondag 30, zaterdag 60. Waarvan nu dus ook twee Oostendenaars. Het gaat om een 66-jarige vrouw en haar partner. “We hebben inderdaad de melding gekregen van de directie van het AZ Damiaan dat er twee personen uit Oostende positief getest zijn op het coronavirus”, bevestigt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Het koppel uit Oostende is recent gaan skiën in Oostenrijk, en verbleef in een hotel met veel Italianen. Het is daar dat ze de besmetting opliepen. De testen in ons land bevestigden dat achteraf. Ze moeten nu twee weken thuisblijven in quarantaine.

“We hebben vernomen dat het koppel momenteel geen zware symptomen vertoont en ook niet echt ziek is. Ze stellen het met andere woorden oké”, zegt Bart Tommelein. Het koppel uit Oostende is niet de eerste patiënt aan de Vlaamse kust. Vorige week raakte bekend dat ook een inwoner van Knokke-Heist besmet was geraakt met het coronavirus, net als drie andere mensen uit zijn nauwe omgeving. In Oostende panikeert men niet nu het coronavirus ook in de badstad de eerste patiënten treft. “Er zijn momenteel geen extra maatregelen nodig”, zegt Tommelein. “We staan hiervoor in nauw contact met de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid. We raden iedereen wel aan om de richtlijnen van Volksgezondheid verder op te volgen, zoals het wassen van de handen, niet niezen of hoesten in de handen, en lichamelijk contact vermijden”, aldus nog burgemeester Bart Tommelein.

Vorig week dook het coronavirus al even op in Oostende. Toen raakte bekend dat een Engelse speler die een dag was komen testen bij de U18 van Basket@Sea achteraf besmet leek te zijn met het coronavirus. De clubdokter van BC Oostende volgt de spelers die in contact kwamen met de jongeman sindsdien op.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier