Koor Con Spirito uit Lo brengt een dubbelconcert met Estrella uit Ledegem

Het volwassenenkoor Con Spirito uit Lo brengt op 15 en 16 december samen met het koor Estrella uit Ledegem een dubbelconcert. Met het project Candlelight Concert zijn ze op zaterdag 15 december te zien en te horen in de Sint-Rictrudiskerk in Reninge en op zondag 16 december in zaal De Kring in Ledegem. Het wordt voor Lieselot Veys ook meteen haar vuurdoop als nieuwe dirigent van Con Spirito.

Enkele leden van Con Spirito op een repetitie met op de achterste rij v.l.n.r. Rens Verhulst, Lieven Nollet, Karen Haeve, Jozefien Verschave, Noor Coopman en Sandy Vervaecke. Op de tweede rij Hanne Deheegher, Hannelien Decroos, dirigente Lieselot Veys (aan de piano) en Jolien Dequidt en zittend vooraan Adriaan Matthys. © GF

Na een schitterend jubileumconcert naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van het koor, pakt het volwassenenkoor Con Spirito uit Lo nu uit met een volgend project: Candlelight Concert.

“We slaan hiervoor de handen in elkaar met het dameskoor Estrella uit Ledegem”, zegt bestuurslid Jolien Dequidt. “De toeschouwers zullen kunnen genieten van kerstklassiekers, minder bekende melodieën en van vernieuwende, sfeervolle deuntjes.”

Op zaterdag 15 december zijn de zoetgevooisde stemmen van de koren Con Spirito en Estrella om 20 uur te horen in de Sint-Rictrudiskerk in Reninge. Op zondag 16 december om 17 uur wordt het concert nog eens overgedaan in zaal De Kring in Ledegem.

“Met het concert op zaterdag 15 december in Reninge doen we ook mee aan De Warmste Week van Studio Brussel”, geeft Jolien nog mee. “Per verkocht ticket schenken we 2 euro aan de vzw Het Havenhuis in Reninge (een voorziening voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, red.) en ook de winst van de bar achteraf gaat integraal naar hen. Kom dus zeker kijken, maar vooral luisteren natuurlijk.”

Vuurdoop als dirigent

Het Candlelight Concert is ook de vuurdoop voor Lieselot Veys, de nieuwe dirigent van Con Spirito en het kinderkoor Canteclaer. Lieselot woont nu in Ieper, maar groeide op in een muzikaal gezin in Beveren-Leie, deelgemeente van Waregem.

Na het jeugdmuziekatelier en opleidingen muziek en woord aan de Academie in Waregem, volgde Lieselot de richting ‘uitvoerende muziek piano’ aan het Lemmensinstituut in Leuven. Daarna trok ze nog naar de Arteveldehogeschool voor een lerarenopleiding secundair onderwijs muzikale opvoeding en Nederlands.

Al sinds haar jeugd is Lieselot ondergedompeld in de wereld van de koren. Ze zong onder meer bij koren in Waregem en Brugge. In 2011 nam Lieselot Veys het dirigeerstokje in handen van het gemengd volwassenenkoor van Avelgem en het solidariteitskoor Wak maar Proper uit Diksmuide. En nu leidt ze sinds kort ook de zangpartijen van Con Spirito en Canteclaer in goede banen. Het koor in Avelgem staat ondertussen wel niet meer onder haar leiding.

Lieselot volgde ook tal van koordirectiecursussen en internationale opleidingen tijdens de vakanties. “Ik ben verhuisd naar de streek en las dat ze bij Con Spirito een nieuwe dirigent zochten. Een koor in de buurt leek me wel een leuke aanvulling op mijn werk”, zegt Lieselot, die ook muziekles geeft aan kinderen, jongeren en volwassenen in de Academie in Ieper. “Con Spirito is een gezellige en leuke groep jonge mensen die wekelijks het beste van zichzelf geeft tijdens de repetities. Zelf kijk ik wel uit naar mijn eerste concert. Het wordt een samenwerking met het koor Estrella van een collega van mij, Katrijn Deneir, die ook les geeft in de Academie van Ieper.”

Nog meer ideeën

“We hopen in de toekomst Con Spirito nog wat uit te breiden”, kijkt Lieselot ook al vooruit. “Iedereen die zin heeft, mag gerust aansluiten op vrijdagavond. We zingen een afwisselend, hedendaags, modern repertoire en laten verscheidene muzikale genres aan bod komen.”

“Volgend jaar gaan we samen een eerste eigen productie uitwerken. We hebben daar al een aantal ideetjes voor. Meer nieuws volgt later.”

(KVCL)

Info: kaarten kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de deur en zijn te verkrijgen bij Optiek Maeyaert (058 28 80 94, maeyaert.ann@skynet.be) en Mieke Dessein (056 50 40 22, miekedessein@skynet.be)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.