Kooltje zoekt een baasje dat niet bijgelovig is

Kooltje heeft behoefte aan een geduldig baasje.© AN
Kooltje heeft behoefte aan een geduldig baasje.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem. Daar wordt gezocht naar een nieuwe thuis voor Kooltje, een lief maar verlegen kattinnetje van ongeveer elf jaar oud.

Kooltje was al een tijdje op de dool. Ze werd gevonden op de terreinen van hogeschool Vives op ‘t Hoge in Kortrijk. Ze kreeg van enkele studenten af en toe te eten, maar omdat ze steeds magerder en schuwer werd, gingen medewerkers van het asiel haar in november van vorig jaar oppikken.

Ongeluk

Haar naam dankt ze aan haar pikzwarte vacht. “Helaas is die vacht, naast haar leeftijd, de reden dat ze maar moeilijk een baasje vindt”, weet Gaëlle Pannecoucke, medewerker van het asiel. “Veel mensen houden niet van zwarte katten, ze geloven dat ze ongeluk brengen. Nochtans is dat in Kooltjes geval helemaal onterecht. Ze houdt niet zo van vreemden en kan in het begin heel schuw zijn. Maar eens ze je kent, wordt ze graag geaaid of komt ze bij je liggen om te slapen”, zegt Gaëlle.

Kooltje wordt wel graag met rust gelaten. Spelen is niet haar ding en opgepakt worden vindt ze niet zo leuk. “We zoeken een thuis voor haar waar ze binnen mag wonen, maar waar ze ook buiten kan. Met andere katten, kinderen of honden kan ze niet zo goed overweg”, besluit Gaëlle.

Wil jij Kooltje een warme thuis bieden? Neem dan contact op met dierenasiel De Leiestreek of stuur een berichtje naar warm@kw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.