Koolskamps Davidsfonds zoekt schatten

Voorzitster Anja Pardoel en haar bestuur kijken uit naar een hopelijk gunstiger jaar. Ze plannen onder meer een grote fotozoektocht. © JM
Redactie KW

Met ‘vers geperst’ heeft het Davidsfonds van Koolskamp nog net een activiteit kunnen opzetten voor de verstrengde coronamaatregelen.

Op ‘vers geperst’ konden de leden kennis maken met het uitgebreide boekenaanbod van het Davidsfonds. “Nu de coronapandemie onrustwekkend toeslaat, moeten we ons activiteitenprogramma on hold zetten”, zegt Jan Gadeyne, secretaris van het Davidsfonds.

Zoals elk jaar zetten ze wel de jeugd van de lagere scholen aan het werk. De leerlingen van de laatste jaren uit alle lokale scholen kunnen in hun pen kruipen ter gelegenheid van de junior journalistenwedstrijd van het Davidsfonds. De opstelletjes kunnen ingediend worden rond het thema ‘Schatten’. Er zal een lokale – coronaveilige – prijsuitreiking zijn. De winnaar stoot door naar de grote finale waar de schatten van elke gemeente samen worden beoordeeld.

Alle andere activiteiten van 2020 worden uitgesteld. Een leerrijk alternatief is het lezen van de Davidsfondsboeken. Je kunt een bestelling uit het aanbod plaatsen op secretaris@df-koolskamp.be en wie voor veertig euro een keuze maakt in de cultuurgids is meteen lid.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier