Koolskamp Koers verliest een pionier

Redactie KW

Onverwacht is in de nacht van 11 november Roeland De Jonghe overleden, trouw lid van het Feest- en Sportcomité.

Nauwelijks één maand na het overlijden van hun Koersdirecteur, Patrick Provoost, heeft Koolskamp Koers een nieuw overlijden te verwerken. Onverwacht is in de nacht van 11 november Roeland De Jonghe overleden.

“Roeland was Koolskamp Koers erg genegen”

Roeland werd 84 jaar geleden in Koolskamp geboren. Hij huwde met Kris Seynaeve en vestigde zich in Deurle, waar hij overleden is. “Roeland bleef al die jaren trouw lid van ons Feest- en Sportcomité”, zegt zijn generatiegenoot binnen het Feest- en Sportcomité Jan David.

“Hij was een overtuigd Vlaming die de wielrennerij in het algemeen en Koolskamp Koers in het bijzonder zeer genegen was. Zijn plotse overlijden is een hard verlies voor zijn familie.” Roeland was onlangs nog op de uitvaart van Patrick Provoost.

Stichter Immo De Jonghe

Beroepshalve was Roeland leraar aan het Sint Amandus instituut te Gent. Hij was ook stichter van Immo kantoor De Jonghe. Roeland was tevens lid van aeroclub Cessna uit Gent.

Op zaterdag 23 november neemt men om 11 uur afscheid van Roeland in het crematorium van Locristi, Heerweg 60. Roeland en Kris waren de ouders van Bart, partner van Pascalle, en van Eva. Condoleren kan via begrafenisondernemer Haerens in Sint-Martens-Latem.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier