Koolkerke krijgt nieuw park aan de Vaartbekeweg

Aan het eind van de Vaartbekeweg in Koolkerke wordt een zone van 8.500 vierkante meter omgetoverd worden tot een heus park. Het moet de place to be worden van Koolkerke waar heel wat jonge gezinnen wonen. In het late voorjaar zullen de werken kunnen starten.

Mercedes Van Volcem, Matthijs Goderis en Dirk De fauw stellen het kleurrijke belevingspark voor.© DC
Mercedes Van Volcem, Matthijs Goderis en Dirk De fauw stellen het kleurrijke belevingspark voor.© DC

Het dossier van het nieuwe park, goed voor een uitgave van 376.000 euro, moet nu nog naar de gemeenteraad voor goedkeuring. In november zouden de aanplantingen van de bomen dan kunnen gebeuren. Volgens schepen Mercedes Van Volcem werd voor het ontwerp rekening gehouden met de opmerkingen van omwonenden maar ook van de kinderen. Zo komen er schommels, een kabelbaan, wandelpaden, een wadi en een vlindertuin. Er komen ook picknicktafels voor de ouders met kinderen.

Stervorm

De ontwerper heeft gekozen voor een stervorm verwijzend naar het domein Fort van Beieren waar het nieuwe park vlakbij gelegen is. De schepen van Jeugd wijst op tal van speeltoestellen die er komen voor de kleinsten waaronder een draaimolen, een dubbele wip, zandkranen, een glijbaan en twee piramiden. Burgemeester Dirk De fauw onderstreept dat het park voldoet aan de toegankelijkheidseisen die een positief advies kregen van Inter. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.