De huidige houten constructie werd uit veiligheidsoverwegingen gesloten. De planken kwamen steeds los wat tot gevaarlijke situaties voor de spelende jeugd leidde. Afgelopen zomer kreeg de Kooigemse jeugd inspraak in de nieuwe invulling. Ook de inwoners van Kooigem konden hun idee kwijt in een ideeënbus. Op basis van deze resultaten en de visie op speelruimte vanuit de stad wordt er gekozen voor een combinatie van een nieuw betonnen skatepark en beweegruimte.

De stad stelt volgende keuze voor. Een betonnen skatepark op de helft van de bestaande ruimte. Vergelijkbaar met het skatepark in Bellegem, Rollegem en Aalbeke. De keuze voor beton is de keuze van de jongeren. Het is tevens onderhouds- en geluidsvriendelijk. Hoe het eruit zal zien, wordt begin 2019 uitgetekend samen met de Kooigemse kinderen en jongeren. Op de andere helft zal aandacht gegeven worden aan fitness en sport. De stad wil haar inwoners stimuleren om gezond te blijven en meer te bewegen.

(DV)

De huidige houten constructie werd uit veiligheidsoverwegingen gesloten. De planken kwamen steeds los wat tot gevaarlijke situaties voor de spelende jeugd leidde. Afgelopen zomer kreeg de Kooigemse jeugd inspraak in de nieuwe invulling. Ook de inwoners van Kooigem konden hun idee kwijt in een ideeënbus. Op basis van deze resultaten en de visie op speelruimte vanuit de stad wordt er gekozen voor een combinatie van een nieuw betonnen skatepark en beweegruimte.De stad stelt volgende keuze voor. Een betonnen skatepark op de helft van de bestaande ruimte. Vergelijkbaar met het skatepark in Bellegem, Rollegem en Aalbeke. De keuze voor beton is de keuze van de jongeren. Het is tevens onderhouds- en geluidsvriendelijk. Hoe het eruit zal zien, wordt begin 2019 uitgetekend samen met de Kooigemse kinderen en jongeren. Op de andere helft zal aandacht gegeven worden aan fitness en sport. De stad wil haar inwoners stimuleren om gezond te blijven en meer te bewegen.(DV)