Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef Menen speelt unieke show met Antwerpse Percussive

De Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef was klaar om zich volledig te geven afgelopen zaterdagavond. © foto TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

De Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef Menen stond zaterdagavond voor een grote uitdaging tijdens hun jaarlijks evenement Nieuwjaarsklanken te CC De Steiger in Menen.

Met ongeveer negentig muzikanten hadden ze zich klaargestoomd voor een avond vol harmonie. Na een vooruitstrevende speech om het evenement in te luiden waarin werd gekeken naar het verleden en het heden, was het tijd voor de muzikanten om het beste van zichzelf te geven. Die show werd gebracht in samenwerking met het Antwerpse Percussive.

“Uniek dit jaar is het gastoptreden van de muzikanten Percussive. Zij brengen hun programma Getikt in samenwerking met onze harmonie waardoor we een mooi samenspel kunnen creëren voor het publiek”, verduidelijkt Phaedra Declercq, hoboïst. “We hebben zelfs geen ruimte gehad om samen te repeteren met Percussive. Het was pas gisteren rond 15.00 uur dat we voor de eerste keer samen konden spelen. Het was dus echt belangrijk dat zowel onze koorleider als de leden van Percussive op elkaar afgestemd waren”, aldus nog Eva Moerman, saxofonist.

Het werd een uniek schouwspel die velen zich nog lang zullen herinneren.
Het werd een uniek schouwspel die velen zich nog lang zullen herinneren.© foto TV

De aanwezigen kregen een muzikaal en visueel spektakel voorgeschoteld waarbij timing, ritme en power centraal stonden en een nieuwe dimensie kregen toegewezen. Het werd al snel duidelijk dat deze combinatie harten van menig muziekliefhebber sneller liet slaan. Ook de reacties waren keer op keer positief. “We komen al een aantal jaren genieten van deze shows en waren er eerst niet voor te vinden. Het harde werk in combinatie met het fluwelen harmoniewerk deed onze tenen krullen. Pas toen alles in harmonie gebracht werd, waren we overtuigd dat er een cohesie was”, besloot Fabienne Demulin uit Menen.

Wie benieuwd is naar het resultaat van deze show kan zondag om 14.30 uur nog terecht in CC De Steiger te Menen. Tickets zijn te bestellen via https://www.ccdesteiger.be/

(TV/ foto’s TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier