Koninklijke Poperingse harmonie Sint-Cecilia organiseert warmste repetitie voor palliatieve eenheid Jan Yperman Ziekenhuis

Op de foto zien we verpleegkundige Petra Nevejans, KPH-bestuurslid Katrien Casier, diensthoofd Chantal Catteeuw, KPH-voorzitter Luc Depoorter, verpleegkundige Lindsay Deberdt, KPH-bestuursleden Koenraad Jacobs en Bram Meeuw, hoofdverpleegkundige Kobe Sercu, verpleegkundigen Rosalie Decorte en Christof Catteeuw. © gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De Koninklijke harmonie Sint-Cecilia uit Poperinge organiseerde opnieuw haar warmste repetitie. De opbrengst werd dit jaar geschonken aan de palliatieve eenheid van het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper. “Een lid verloor daar vorig jaar haar mama. Dit is als dank voor de vele goede zorgen.”

“De warmste repetitie is een traditie die ter ere van de warmste week telkens in december plaatsvindt. Hierbij wordt de opbrengst van de bar van die avond geschonken aan een goed doel. Er wordt meestal gekozen voor een organisatie waarmee de harmonie een bepaalde band heeft”, legt bestuurslid Bram Meeuw uit.

Gouden werk

Voor deze editie ging de keuze naar de palliatieve eenheid van het Jan Yperman Ziekenhuis. “Op 15 oktober 2022 verloor bestuurslid Katrien Casier daar haar mama. Als dank voor de vele goede zorgen in haar laatste weken op de palliatieve dienst en voor het gouden werk dat de medewerkers, vrijwilligers, zorgkundigen, verpleegkundigen en dokters dagelijks verrichten werd voor hen gekozen”, klinkt het.

“Het gebeurt regelmatig dat deze dienst giften mag ontvangen. Deze worden dan ingezet om materiaal aan te kopen om het de patiënten zo aangenaam mogelijk te maken. Recent werd een delegatie van de harmonie hartelijk ontvangen op de dienst om hen een mooi bedrag te overhandigen.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier