Violiste Hilde Pas is gepensioneerde leerkracht aan het Conservatorium. Ze bouwde er een mooie vioolklas op. Dankzij het delen van haar eigen rijke podiumervaring konden ook vele van haar leerlingen doorstromen naar het hoger kunstonderwijs of vonden ze in verschillende stijlgenres hun weg naar het concertpodium. Hilde Pas kreeg het ereteken van Ridder in de orde van Leopold II en het Burgerlijk Kruis eerste klasse voor een verdienstelijke loopbaan van 35 jaar.

Sopraan Dr. Françoise Vanhecke is leerkracht aan het Conservatorium. Ze is lerares zang, koor, vocaal ensemble en lyrische kunst. Onder het pseudoniem Irma Bilbao componeert ze instrumentale en vocale muziekstukken. Ze is eveneens een pionier op het vlak van inhalerend zingen. Françoise Vanhecke kreeg het ereteken van Officier in de orde van Leopold II en het Burgerlijk Kruis eerste klasse voor goede en trouwe diensten gedurende 35 jaar.

Klarinet- en saxofoonspeler Jean-Jacques Mahieu is gepensioneerd leerkracht Conservatorium. Hij werkte er 38 jaar als leerkracht houtblazers. Jean-Jacques Mahieu kreeg het ereteken van Ridder in de orde van Leopold II en het Burgerlijk Kruis eerste klasse voor 35 jaar bewezen diensten aan het land. De eretekens werden opgespeld door schepen van Onderwijsww Kelly Detavernier.

(PVH)

Violiste Hilde Pas is gepensioneerde leerkracht aan het Conservatorium. Ze bouwde er een mooie vioolklas op. Dankzij het delen van haar eigen rijke podiumervaring konden ook vele van haar leerlingen doorstromen naar het hoger kunstonderwijs of vonden ze in verschillende stijlgenres hun weg naar het concertpodium. Hilde Pas kreeg het ereteken van Ridder in de orde van Leopold II en het Burgerlijk Kruis eerste klasse voor een verdienstelijke loopbaan van 35 jaar. Sopraan Dr. Françoise Vanhecke is leerkracht aan het Conservatorium. Ze is lerares zang, koor, vocaal ensemble en lyrische kunst. Onder het pseudoniem Irma Bilbao componeert ze instrumentale en vocale muziekstukken. Ze is eveneens een pionier op het vlak van inhalerend zingen. Françoise Vanhecke kreeg het ereteken van Officier in de orde van Leopold II en het Burgerlijk Kruis eerste klasse voor goede en trouwe diensten gedurende 35 jaar.Klarinet- en saxofoonspeler Jean-Jacques Mahieu is gepensioneerd leerkracht Conservatorium. Hij werkte er 38 jaar als leerkracht houtblazers. Jean-Jacques Mahieu kreeg het ereteken van Ridder in de orde van Leopold II en het Burgerlijk Kruis eerste klasse voor 35 jaar bewezen diensten aan het land. De eretekens werden opgespeld door schepen van Onderwijsww Kelly Detavernier.(PVH)