Koningspaar op bezoek bij de Oostduinkerkse paardenvissers en de Orde van de Paardevisser

© EDK
Redactie KW

Het koningspaar ging dinsdag op bezoek in Oostduinkerke en maakte er uitgebreid kennis met de Oostduinkerkse paardenvissers. De koning gaf er ook de oorkonde af aan de Orde van de Paardevisser voor het vijftigjarig bestaan, waardoor ze de koninklijke titel hebben verworven.

Met koninklijke stiptheid kwam het vorstenpaar aan aan het clubhuis van de surfclub Windekind ter hoogte van het strand van de Groenendijk. Het koningspaar werd er verwelkomd door de gouverneur Carl Decaluwé, burgemeester Marc Vanden Bussche, de woordvoerder van de paardenvissers Eddy D’hulster en voorzitter van de Orde van de Paardevisser Marc Sirjacobs. Er werd voldoende tijd genomen om een volledige demo van de paardenvissers bij te wonen, wat gesprekjes te voeren met de paardenvissers en getuige te zijn van wat er gebeurt eens de garnaaltjes gevangen zijn.

Tot slot van het bezoek overhandigde de koning de Koninklijke Oorkonde aan de voorzitter Marc Sirjacobs voor het vijftigjarig bestaan van zijn vereniging, de Orde van de Paardevisser. Het koningspaar was enthousiast over wat ze te zien kregen en beloofde dat het niet bij dat ene bezoek zal blijven.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier