Koningin Mathilde zou vrijdag De Kindervriend bezoeken, maar corona gooit roet in het eten

Koningin Mathilde komt vrijdag op bezoek in De Kindervriend in Rollegem. © belga
Olaf Verhaeghe

Koningin Mathilde zou vrijdagvoormiddag een bezoek brengen aan De Kindervriend in Rollegem, een multifunctioneel centrum waar een 150-tal kinderen met een verstandelijke beperking begeleid en opgevangen worden. Maar het Paleis annuleerde het bezoek donderdag in het licht van de bestrijding van het coronavirus.

Koningin Mathilde kwam normaal gezien op vrijdag 13 maart naar de Kortrijkse deelgemeente Rollegem waar ze een bezoek zou brengen aan MFC De Kindervriend. Dat is een multifunctioneel centrum voor kinderen met een mentale beperking. In De Kindervriend, waar ook buitengewoon onderwijs wordt aangeboden, worden zo’n 150 kinderen opgevangen en begeleid. Tijdens een aantal inleefmomenten zou de koningin kennismaken met de specifieke omkaderingen die aan de kinderen van De Kindervriend worden aangeboden.

Het Paleis annuleerde donderdagmiddag echter het bezoek, in het licht van de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. Het bezoek kaderde in de Week van de Zorg, een initiatief van Dag van de Zorg vzw. Dit jaar staat ‘werken in de zorg’ centraal. Het doel van het jaarlijkse evenement is een maatschappelijk draagvlak creëren voor de noden en uitdagingen waar de zorg- en welzijnssector voor staat. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier