Koningin Mathilde bezoekt zorginstellingen in Oostduinkerke

Koningin Mathilde nam ruim de tijd om iedereen even aan te spreken. © BELGA
Redactie KW

Koningin Mathilde heeft dinsdag het revalidatieziekenhuis Koningin Elisabeth Instituut en een vakantiekamp van de Belgische vereniging voor verlamden in Oostduinkerke bezocht. Ze nam ruim de tijd om iedereen even aan te spreken.

Koningin Mathilde bezocht twee activiteiten waar kwetsbare personen centraal staan, evenals hun (re)integratie in de maatschappij. Ze begon klokslag 10 uur in het Koningin Elisabeth Instituut. Dat gebeurde niet toevallig dinsdag, want het was 60 jaar geleden dat de voormalige Koningin Elisabeth het instituut haar naam gaf en officieel inhuldigde nadat het in de Tweede Wereldoorlog ontmanteld werd.

Mathilde werd ontvangen door enkele paardenvissers en 175 schoolkinderen. Meteen nam ze tijd om handjes te schudden en praatjes te slaan. Daarna stond er een korte vergadering op het programma alvorens ze de revalidatieruimtes ging bezoeken opnieuw geïnteresseerd luisterde naar de verblijvers en het personeel.

In het vakantiedomein Ter Helme, waar de koningin een kamp bezocht voor mensen met een fysieke beperking, werd ze ontvangen met bloemen en een zelfgeschreven liedje gezongen door een honderdtal vakantiegangers en hun begeleiders op de tonen van ‘Gloria’ van Umberto Tozzi. Daarna deed ze nog mee aan enkele knutselworkshops en liet zich knuffelen door tientallen enthousiaste personen met een beperking. Omstreeks 12 uur zat het bezoek erop.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.