Koning Winter zakt af naar Kuurne

We herkennen van links naar rechts: Ruben Deylgat, Pieter Defoor, Wouter Verbeke, Kaat Nuyttens, Fauve Ongenaert, Kaat Langedock, Jan Declercq en Evi Duyvejonck. (foto BRU) © BRU
Redactie KW

Het belooft een spannende kinderfoor te worden op zondag 15 september, met dit jaar piraten, Azië, wetenschappen en winter als centrale thema’s. Om dit laatste thema te verwezenlijken, spaart de organisatie kosten noch moeite. Er komt zelfs een container verse sneeuw om de kinderen echte winterpret te laten beleven.

De tweejaarlijkse kinderfoor is al aan de 21ste editie toe. Het organiserend comité bruist ook nu weer van de creatieve ideeën. De 13 kernleden, een hechte vriendengroep, leveren de afgelopen weken een strijd tegen de klok om alles tijdig af te krijgen. “Dit jaar zetten we de thema’s piraten, Azië, wetenschappen en de winter centraal tijdens onze kinderfoor”, vertelt voorzitter Jan Declercq. “Wie ons dit jaar een bezoekje brengt, mag zeker zijn sneeuwzwembroek niet vergeten. Naast onze klassiekers zoals de grote duiktank, snoepsushi maken of een echte ‘Chinese’ muur metselen, gaan we dit jaar ook goochelen met de jaargetijden. We laten Koning Winter voor de kinderfoor ook naar Kuurne komen zodat de kinderen kunnen deelnemen aan een heus sneeuwballengevecht. Om dit waar te maken, laten we een container verse sneeuw aanrukken naar ons winterdorp achter het gemeentehuis. Wie echte sneeuwpret wil beleven is er dan ook best vroeg bij, want de temperatuur zal ongetwijfeld onze vijand worden. Daarnaast stellen we ook nog een jodelhut op en voorzien we diverse springkastelen. Maar ook wie graag knutselt zal opnieuw aan zijn trekken komen. Zo kan je een vogelhuisje maken. Wie alle doe-activiteiten wil ontdekken, nodig ik zeker uit om tijdens de kinderfoor zelf een kijkje te komen nemen”, legt Jan Declercq uit.

Glimlach als beloning

Voor de allerkleinsten wordt die zondag een peuter- en kleuterdorp opgesteld met tal van boeiende activiteiten op de kleinsten hun maat. Om de kinderfoor tot een goed einde te brengen, worden dit jaar een 200-tal vrijwilligers ingezet en daar knelt nu het schoentje. De organisatie is dringend op zoek naar vrijwilligers die ook de komende edities een handje willen komen toesteken. Hoewel het een onbezoldigde activiteit is, krijgt elke vrijwilliger er toch veel voor terug. Je wordt betaald met de glimlach van de vele kinderen die telkens deelnemen aan de kinderfoor.

“Wie echter hoopt om op de kinderfoor moderne technologie aan te treffen, is eraan voor zijn moeite”, gaat Jan verder. “Met de kinderfoor willen we aantonen dat kinderen ook naast de smartphone, tablet of videospelletjes op een leuke manier hun tijd kunnen doorbrengen. Zoals altijd is deelnemen aan de kinderfoor gratis en dat zal ook zo blijven. Het wordt wel elke editie moeilijker en moeilijker om het financiële plaatje in evenwicht te houden.”

Er wordt dit jaar gemikt op zo’n 1.500 kleuters en lagere schoolkinderen. De foor vindt plaats op zondag 15 september vanaf 13.30 uur op en rond het marktplein van Kuurne en wordt afgesloten omstreeks 17.30 uur met een slotshow gebracht op de pui van het gemeentehuis door The Great Escape’.
(BRU)



Meer info via www.kinderfoor.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier