Koning telefoneert Tommelein om Oostendenaars hart onder de riem te steken

Koning Filip heeft donderdag gebeld met Oostends burgemeester Bart Tommelein. Na de vaststelling van de Zuid-Afrikaanse variant en de corona-uitbraak in woonzorgcentrum Lacourt wou de vorst de Oostendenaars een hart onder de riem steken.

Oostende heeft het de jongste week niet onder de markt: afgelopen weekend brak de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus uit op de campus Serruys van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende, het revalidatieziekenhuis BZIO en het woonzorgcentrum Lacourt.

Daar is intussen een grotere corona-uitbraak aan de gang. Het stadsbestuur deed gisteren een dringende oproep naar helpende handen , zoals vrijwilligers met ervaring als zorg- of verpleegkundige.

Vertrouwelijk

De toestand in Oostende is ook het hof niet ontgaan. Koning Filip telefoneerde donderdag naar burgemeester Bart Tommelein om te informeren naar de stand van zaken, onder meer in de zorginstellingen. “De gesprekken met het staatshoofd zijn vertrouwelijk en over de inhoud kan niet worden gecommuniceerd”, zegt de burgemeester.

“Maar de koning toonde zijn bezorgdheid en interesse en vroeg me meer uitleg. De bedoeling van het gesprek was om de stad en haar inwoners een hart onder de riem te steken en zijn steun te betuigen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.