De koning benadrukt dat ons land zich in een cruciale fase bevindt om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Hij komt daarbij terug op de drastische maatregelen die de verschillende regeringen vorige week hebben afgekondigd, zoals de schorsing van de lessen en het verbod op allerlei evenementen. "Dit vraagt een groot aanpassingsvermogen van ons allen. We moeten dit voor onszelf doen, maar ook voor de anderen en vooral voor de kwetsbaren onder ons."

Hij bedankt uitdrukkelijk de zorgverstrekkers voor hun inspanningen en staat stil bij de mensen die getroffen zijn door het coronavirus, maar ook bij ouderen die afgezonderd leven en ouders die hun gezin moeten georganiseerd krijgen. "En ook van de jongeren wordt verantwoordelijkheidsbesef gevraagd", weet koning Filip. "Onze houding hierin is essentieel, en kan levens redden."

De koning verwijst ook naar de economische gevolgen voor tal van sectoren en zegt dat moedige beslissingen zich opdringen om de schok op te vangen. Hij besluit dat deze crisis ons herinnert aan onze kwetsbaarheid, maar ook het sterkste in ons naar boven brengt. "Elkeen van ons kan ertoe bijdragen om deze crisis het hoofd te bieden", aldus onze vorst, die verwijst naar de oproepen van verbondenheid en solidariteit. "Deze beproeving zal ons sterker maken."

De koning benadrukt dat ons land zich in een cruciale fase bevindt om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Hij komt daarbij terug op de drastische maatregelen die de verschillende regeringen vorige week hebben afgekondigd, zoals de schorsing van de lessen en het verbod op allerlei evenementen. "Dit vraagt een groot aanpassingsvermogen van ons allen. We moeten dit voor onszelf doen, maar ook voor de anderen en vooral voor de kwetsbaren onder ons."Hij bedankt uitdrukkelijk de zorgverstrekkers voor hun inspanningen en staat stil bij de mensen die getroffen zijn door het coronavirus, maar ook bij ouderen die afgezonderd leven en ouders die hun gezin moeten georganiseerd krijgen. "En ook van de jongeren wordt verantwoordelijkheidsbesef gevraagd", weet koning Filip. "Onze houding hierin is essentieel, en kan levens redden."De koning verwijst ook naar de economische gevolgen voor tal van sectoren en zegt dat moedige beslissingen zich opdringen om de schok op te vangen. Hij besluit dat deze crisis ons herinnert aan onze kwetsbaarheid, maar ook het sterkste in ons naar boven brengt. "Elkeen van ons kan ertoe bijdragen om deze crisis het hoofd te bieden", aldus onze vorst, die verwijst naar de oproepen van verbondenheid en solidariteit. "Deze beproeving zal ons sterker maken."