Komt er nog een vijftiende kerstboomverbranding in Izegem?

Redactie KW

Het ging er zaterdagavond uiterst gezellig aan toe tijdens de kerstboomverbranding van de Izegemse jeugdbrandweer. Toch is het niet zeker dat het evenement in de toekomst zal blijven bestaan.

Er zakte zaterdagavond veel volk af naar de oude goederenkoer pal tegenover de brandweerkazerne. Al voor de veertiende keer stichtte de jeugdbrandweer er een brandje: iedereen die zijn kerstspar kwijt wou, kon ze er laten verbranden. Veel mensen deponeerden er hun spar en de jeugdbrandweer ging ze ook ophalen bij wie ze niet kon brengen.

Het zorgde voor een aangenaam vuur waarrond diverse kraampjes voor hapjes en drankjes stonden opgesteld. Blaasorkest Alpenroos zorgde voor de muzikale toets. De jeugdbrandweer is heel tevreden over de opkomst. De opbrengst gaat dan ook volledig naar de werking er van.

Huidige klimaatomstandigheden

Toch klinken er hier en daar geruchten dat het mogelijk de laatste keer zou zijn geweest. Burgemeester Bert Maertens (N-VA) is er echter duidelijk over. “Vanuit de stad is er zeker geen verbod, ook niet vanuit de hogere overheid. Wel komen er in de huidige klimaatomstandigheden meer en meer vragen over dergelijk initiatief. Misschien moet de jeugdbrandweer eens nadenken over een alternatief, maar dat is niet iets dat wij opleggen.”

Ook de jeugdbrandweer onderstreept de samenwerking met de stad. “Er werd ons tot op heden inderdaad geen strobreed in de weg gelegd. Volgend jaar zijn we aan de vijftiende editie toe. Misschien is dan het moment om een groot feest te organiseren en eens na te denken over een plan B. We willen absoluut niet tegendraads zijn. We zullen even afstemmen met het schepencollege over wat de mogelijkheden zijn. Maar nogmaals: er is nog helemaal niets beslist.”

Interventies tijdens kerstboomverbranding

Tijdens de kerstboomverbranding moest de brandweer twee keer uitrukken. In de Sint-Jorisstraat was er een vermoeden van een schoorsteenbrand en in de Kouterweg werd een brandgeur gemeld. Mogelijk was die afkomstig van de kerstboomverbranding zelf.

(MI/ foto MI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.