Kompaan kampt met hartprobleem: zaak tegen sjoemelende bankdirecteur uitgesteld

De praktijken van Yves B. kwamen in november 2013 aan het licht. © AFr
Redactie KW

De strafrechter in Brugge heeft de zaak tegen een sjoemelende bankdirecteur uit Zerkegem uitgesteld naar 13 mei. Zijn kompaan kampt met hartproblemen waardoor hij de zitting woensdag niet kon bijwonen.

Yves B. (46) zou zes klanten van zijn bankkantoor in Oudenburg liefst drie miljoen euro lichter hebben gemaakt. De praktijken kwamen in november 2013 aan het licht waarna hij in de boeien werd geslagen. Die arrestatie sloeg in als een bom aangezien B. een uitstekende reputatie genoot en een van de beste landelijke kantoren van BNP Parisbas Fortis runde. Ook zijn kompaan Michel D. werd opgepakt.

De twee vertoefden enkele maanden in voorhechtenis. Onderzoek wees uit dat B. onder andere leningen was aangegaan in naam van de gedupeerden. Dat geld zou hij hebben uitgegeven aan dure wagens, etentjes en bordeelbezoeken. De zaak werd in januari 2018 naar de rechtbank verwezen. Yves B. moet er zich verantwoorden voor oplichting, schriftvervalsing en misbruik van vertrouwen. Ook Michel D. en nog twee andere beklaagden staan terecht voor hun rol in de zaak.

D. vertoeft momenteel in Tsjechië en kampt volgens zijn raadsman met een hartprobleem. “Hij mag niet reizen van zijn arts waardoor hij vandaag niet aanwezig kon zijn”, stelde zijn advocaat woensdag. “Nochtans wil hij het proces absoluut bijwonen.” De raadsman legde de nodige medische attesten voor waardoor de rechter zich genoodzaakt zag om de zaak uit te stellen naar 13 mei. Werkgever BNP Parisbas Fortis zelf werd eerder al buiten vervolging gesteld. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier