Komenaar Théo Van Zon fietst naar Bangkok

Théo Van Zon, klaar om per fiets te vertrekken naar Bangkok.© CLL
Théo Van Zon, klaar om per fiets te vertrekken naar Bangkok.© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een fiets, meer dan 40 kilogram aan bepakking, een paar stevige kuiten en een heel licht snuifje gekheid. Komenaar Théo Van Zon vertrok zopas voor de fietstocht van zijn leven, die hem tot in Bangkok zal brengen. “Waarom? Omdat het kan natuurlijk!”

14.000 kilometer op de fiets, zonder volgwagen of medische ploeg die hem volgt. Théo besloot voor zichzelf de uitdaging aan te gaan, zonder een echt sportieve geschiedenis. “Ik ben ook maar een fietser als een ander”, grapt hij.

Gevoel van vrijheid

“De fiets is een transportmiddel dat ik dagelijks gebruik om van hot naar her te rijden maar je kan niet om het feit heen dat het een gevoel van vrijheid geeft. Ik reis graag en door de coronacrisis moest ik, zoals iedereen, thuisblijven.”

“Na een eindje begint het dan te knagen natuurlijk en uiteindelijk besloot ik beide zaken in één uitdaging te gieten. Op de fiets, vertrekken uit Komen-Waasten en duizenden kilometers later aankomen in Bangkok.”

Geen tijdsdruk

De Komenaar verkocht alles wat hij had, nam afscheid van zijn werkgever en vertrok. “Het werd een project zonder tijdsdruk”, gaat hij verder. “Ik wil aankomen maar god weet wanneer dat zal zijn. De bedoeling is echt om volop te genieten van alles wat mijn pad zal kruisen.”

“Ik heb meer dan 40 kilogram aan uitrusting mee, alles netjes weggepakt op de fiets. Via enkele apps op mijn smartphone kan ik plaatsen zoeken waar ik kan slapen, zowel in het wild als bij de mensen thuis.”

‘Gewoon omdat het kan’

Op de waarom-vraag kan Théo geen concreet antwoord geven. “Dat hoeft ook helemaal niet”, sluit hij af. “Ik doe dit omdat het kan, zo eenvoudig kan het zijn. Het is voor mijn vrienden en familie misschien een bizar iets maar voor mij is het de ultieme vorm van vrijheid. Gaan, staan, zitten en rijden waar en wanneer ik het wil. Beter dan dit kan het niet meer worden.”

Wie de avonturen van Théo wil volgen kan dat op zijn facebookpagina: https://www.facebook.com/Theoscyclingtour

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier