Komen-Waasten huldigt nieuwe gebouwen in onder ruime belangstelling

Redactie KW

Onder ruime belangstelling en omkadert met verschillende activiteiten werd afgelopen weekend niet alleen het nieuwe gebouw van de SIDEC, maar eveneens het compleet vernieuwde gemeentehuis ingehuldigd. Voor de allerkleinsten werd een geschiedeniswandeling uitgestippeld, die hen op een speelse manier licht op het verleden van de grensgemeente wierp.

Scharen, linten en politici die allen voor aanwezig tekenden. De officiële opening van het nieuwe SIDEC gebouw, de Komense handelaarsvereniging, werd er eentje voor in de geschiedenisboeken. Honderden mensen daagden op om zo de wind van vernieuwing in een instituut als de SIDEC te komen bekijken. Velen maakten ook van de gelegenheid gebruik om voor het eerst binnen te stappen in de antenne van de gemeentelijke bibliotheek, met wie de SIDEC de gebouwen deelt.

Voor veel van de aanwezigen stond ook het bezoek aan het oude gemeentehuis van Waasten op de wenslijst. Het statige gebouw op de markt van Waasten heeft een unieke bouwstijl, maar is voor heel wat mensen een plaats die ze zelden tot nooit kunnen ontdekken.

“Net zoals de nieuwe SIDEC besloot het gemeentebestuur ook om het gemeentehuis aan een verjongingskuur te onderwerpen”, klonk het bij burgemeester Alice Leeuwerck tijdens haar toespraak. “Waar dit vroeger een plaats was beperkt tot de overheid, is het vandaag meer dan ooit een gebouw waar de gemeenschap zich terug kan vinden. Organisaties, verenigingen en ook de heemkundige kring hebben hier een vaste uitvalsbasis gevonden.”

Tijdens het openstellen van de deuren konden kinderen, onder begeleiding van een gids, enkele vergeten uithoeken van de gemeente herontdekken. Het wandelparcours werd doorspekt met leuke en grappige anekdotes, waarin de geschiedenis van Komen-Waasten een centrale rol kreeg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier