Komen er 45 appartementen op de site meubelzaak Astrid in Ingelmunster?

Ook op deze site van Meubelen Astrid komen er in de toekomst appartementen. (foto FODI)
Redactie KW

In de voorbije jaren kwamen er al heel wat nieuwe appartementen bij in de Brigandsgemeente. Ook op de site van de vroegere meubelzaak Astrid in de Weststraat worden er in de toekomst appartementen opgetrokken. Worden er dat 45 of minder?

In 1957 werd Meubelen Astrid opgericht door Etienne Monteyne, die deze zaak vernoemde naar zijn echtgenote. Eerst was deze winkel gevestigd in Emelgem. Tien jaar later verhuisde men naar de Weststraat nabij de Westwijk. Na Etienne stond zoon Laurens aan het roer. In 2017 besloot hij de zaak te stoppen en dit na 60 jaar. Toen het nieuws van de stopzetting bekend werd, was de site al verkocht aan een ontwikkelaar. De firma Eribo uit Waregem heeft al een sloopvergunning op zak. Deze sloopvergunning omvat de afbraak van de huidige bebouwing en het bouwrijp maken van het terrein.

Klachten van buren

Wanneer er wordt gestart met de bouw is nog niet zeker. Er waren immers klachten van omwonenden die vreesden voor een te hoog appartementsblok, waardoor men niets meer van zon zou bekomen. Er was sprake van 45 appartementen, maar of dat zo is, konden we nog niet vernemen.

“We zijn ook aan het kijken voor de aanleg van een stuk parkzone met vijver waar nu een deel van het magazijn/winkel van Meubelen Astrid staat en een wandel/fietspad doorheen de site vanaf de Weststraat tot aan de Beukendreef’, schrijft gedelegeerd bestuurder Pieter Vandewiele van Eribo in een mail. “Deze zaken zijn voor ons zeer belangrijk. De omgeving wordt minstens even belangrijk als de appartementen zelf. We hebben daar al een (bekende) tuinarchitect voor aangesproken.”

“De plannen tonen twee bouwblokken opgetrokken volgens twee assen”

Burgemeester Kurt Windels: “Tot nu toe is er nog geen sprake van een vergunning voor het woonproject. De plannen tonen twee bouwblokken die opgetrokken worden volgens twee assen: het ene langs de Weststraat en het andere er haaks op .”

In de voorbije jaren kwamen er al heel wat appartementen bij in de gemeente. We denken daarbij aan De Pastorie in de Weststraat. In de toekomst worden er ook nieuwe appartementen gebouwd, waar de bakkerij Anne Daan was op de hoek van de West- en de Stationsstraat. Een aannemer is een beperkt aantal appartementen aan het zetten naast ‘t Kruidvat in de Oostrozebekestraat. De firma Hyboma bouwt zeven nieuwe appartementen met twee of drie slaapkamers op de vroegere brouwerijsite van de firma Vanhonsebrouck in de Oostrozebekestraat. Op die site komen er ook nog 19 nieuwe woningen met een tuintje.

Zicht op Brigandsbrug

Nog wat euro’s over? Dan kan je misschien een appartement aankopen op het Stationsplein, met zicht op de nieuwe Brigandsbrug. Naast het kanaal Roeselare-Ooigem, ter hoogte van de Oudstrijdersstraat, vind je ook heel wat mooie appartementen. Dan heb je nog de Valora-toren in de Waterstraat, waar er ook nog meer dan één appartement te koop staat.

Of dit alles is? Helemaal niet. Er zijn in onze gemeente nog bouwprojecten bezig waar er eveneens in de hoogte wordt gebouwd en waar er eveneens appartementen te koop worden aangeboden. Kortom, wie iets wilt aankopen, heeft keuze genoeg. (Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier