Komedie ‘Strand van Sint-Anneke’ gaat in première met ruim 4.000 verkochte tickets

De cast. © FODI
Patrick Depypere

De cast van ‘t Strand van Sint-Anneke kreeg schitterend nieuws op de première van deze heerlijke zomerse komedie. Er gingen immers al ruim 4.000 tickets de deur uit. Een bijzonder zonnig vooruitzicht voor de acteurs Peter Van De Velde, Janine Bischops, Luc Caals, Myriam Bronzwaar, Kenny Verelst, Nayat Sari en Henny Seroeyen. Zij maken immers tot en met 18 augustus ‘t Strand van Sint-Anneke onveilig in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Heel wat genodigden én bv’s waren alvast niet te houden om de beach proof lichamen van deze cast te kunnen aanschouwen.

Na Viva Minerva, Café Beveren en De Sinksenfoor schreef regisseur Jeroen Maes opnieuw een hartverwarmende komedie, gebaseerd op een bijzondere populaire pleisterplek in Antwerpen ‘t Strand van Sint-Anneke. Deze komedie is zomers en zonnig met kleurrijke personages, verrassende wendingen en boordevol humor. Ook deze keer kiest producent Het Achterland voor een cast, die bestaat uit gevestigde waarden en jonge talenten. Janine Bischops, Peter Van De Velde, Luc Caals, Myriam Bronzwaar, Kenny Verelst, Nayat Sari en Henny Seroeven hebben de zonnecréme en strandslippers bij de hand.

Regisseur Jeroen Maes.
Regisseur Jeroen Maes.© FODI

In ‘t Strand van Sint-Anneke maken de bezoekers kennis met een hechte vriendenkring die we in de zomer elke dag op ‘De Plage’ terugvinden. Zo is er de strenge, autoritaire Armand die bij wijze van de spreken de zandkorrels zou tellen om te zien of er evenveel liggen als de dag voordien. Er is zijn joviale vrouw Louise (‘Wiske’) die met alles wat leeft een praatje slaat. We hebben de flamboyante kapper Maurice op het randje van pensioen, maar die nog vol vuur en al wapperend met de handen het ganse Strand kan entertainen. Simonne is ‘het moeke’ van de groep, genieten van haar oude dag zit er niet meteen in, ze heeft namelijk haar handen vol met haar rebelse kleinzoon Tobias. Deze olijke bende krijgt plots het bezoek van een nobele onbekende. Hij wordt al snel ‘de bink’ genoemd, wat hij te danken heeft aan zijn imposant lichaam. Maar hij is niet erg spraakzaam, het blijft een mysterie wat hij komt doen op Sint-Anneke. Ook is er opschudding als Esra, een jonge dame met Turkse roots een stukje van hun strand inpalmt, dit leidt tot gezonde interesse bij sommigen maar tot hevig gefrons en gemok bij anderen (vooral Armand ziet zijn territorium bedreigd). Wat ze komen doen en vooral wie er in slaagt hun aandacht te trekken komt u langzamerhand te weten. Eén ding is zeker, het leven van onze habitués wordt serieus door elkaar geschud.

‘t Strand van Sint-Anneke speelt heel de zomer lang vanaf 28 juni in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Op vrijdag, zaterdag om 20.30 uur, op zondag om 15 uur. Opties op donderdag om 20.30 en op zaterdag om 15 uur. Tickets: www.fakkeltheater.be, 070 246 036.

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.