Kom Op Tegen Kanker steunt palliatief Dagcentrum De Kust

Het dagcentrum De Kust biedt opvang aan aan mensen met een beperkte levensverwachting. © gf
Redactie KW

Sinds jaar en dag biedt Dagcentrum De Kust, een van de zorginstellingen van Stad Oostende, dagopvang aan aan mensen met een beperkte levensverwachting. Dit is een jonge werkvorm die zichzelf meer en meer bewijst. De ondersteuning vanuit Kom Op Tegen Kanker is nu voor twee jaar verlengd.

Dagcentrum De Kust biedt zorg aan mensen die palliatieve ondersteuning nodig hebben. Hierbij staan rust, comfort, gezelschap maar ook zingeving centraal. Vanuit het dagcentrum wordt extra zorg geboden, contacten kunnen worden gelegd met lotgenoten, en de laatste levensfase wordt zo kwalitatief mogelijk ingevuld. Dit kan een groot verschil betekenen voor het levenseinde van mensen in een palliatief stadium en hun context.

“De werking van DC De Kust staat in de sector niet alleen gekend als zeer professioneel, maar ook als kwaliteitsvol. Per dag maken gemiddeld zeven mensen gebruik van ons aanbod. Hiermee steken we boven de overige centra uit”, zegt schepen voor Welzijn en Zorg Natacha Waldmann.

Kom op Tegen Kanker

Palliatieve Dagcentra staan in Vlaanderen nog in de kinderschoenen. De vijf bestaande initiatieven worden gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid, en krijgen sinds de start een aanvullende financiering van Kom Op Tegen Kanker.

Deze overeenkomst wordt nu voor twee jaar verlengd. De komende twee jaar ontvangt DC De Kust 47.334 euro. “Dit stelt ons in de mogelijkheid om blijvend de levenskwaliteit van mensen in hun laatste levensmaanden te verbeteren, en hun einde draaglijker te maken. De verlenging van de overeenkomst met KOTK is een nieuwe bouwsteen voor de toekomst van het Dagcentrum”, aldus nog schepen Waldmann.

Het dagcentrum bevindt zich in de Pater Pirelaan 6. Het centrum is open op weekdagen van 10 tot 17 uur. (FOR)

Info: www.oostende.be/dekust

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten