Kom op tegen Kanker huldigt Torhoutse vrijwilliger Christelle

Christelle Demoor (met orchidee) werd gehuldigd door algemeen directeur Marc Michils van Kom op tegen Kanker (links) en West-Vlaamse districtscoördinator Bert Van der Auwera (centraal).©Johan Sabbe
Christelle Demoor (met orchidee) werd gehuldigd door algemeen directeur Marc Michils van Kom op tegen Kanker (links) en West-Vlaamse districtscoördinator Bert Van der Auwera (centraal).©Johan Sabbe
Johan Sabbe

Zondagvoormiddag zakte algemeen directeur Marc Michils van Kom op tegen Kanker naar Torhout af om er trouwe vrijwilliger Christelle Demoor te huldigen. Het warme moment had plaats op de parking van zaal De Mast tijdens het afhalen van de liefst 460 ontbijtpakketten ten voordele van de genoemde organisatie.

SKAT, met voorzitter Erna Christiaen en schepen van Volksgezondheid Rita Dewulf, organiseerde in 2018 en 2019 een ontbijtbuffet voor Kom op tegen Kanker, maar vorig jaar stak corona daar een stokje voor. Het comité wou dat geen tweede keer op rij laten gebeuren en pakte nu uit met een alternatief: een afhaalontbijt. De hoogste verwachtingen werden daarbij overtroffen. In een mum van tijd waren er 460 ontbijtpakketten verkocht.

Geen secretaris meer, wel actieve vrijwilliger

Christelle Demoor (60) is zopas in haar eigen Torhout met pensioen gegaan als de altijd even bereidwillige stadsbediende van de dienst Burgerzaken. Meteen besloot ze niet langer secretaris van SKAT te zijn, maar wel actief lid te blijven van dat lokale comité dat zich voor Kom op tegen Kanker inzet. “Dit goede doel is zó belangrijk, dat ik me er blijf voor inzetten”, zei ze op haar laatste werkdag als loketbediende. “Maar het secretariaatswerk wordt overgenomen door Jana Syoen, een jongere kracht.”

Christelle was zondag van in de vroegte present om het afhalen van de ontbijtpakketten op de parking van zaal De Mast in goede banen te helpen leiden. Maar wie ze daar niet had verwacht, dook plots op: algemeen directeur van Kom op tegen Kanker Marc Michils en West-Vlaamse districtscoördinator Bert Van der Auwera. Beide heren waren speciaal voor haar naar Torhout gekomen. Om haar tijdens een plechtig momentje te bedanken voor alle inspanningen van de voorbije jaren en haar te vragen om zich nog lang voor de organisatie in te zetten.

Bloemstuk en unieke Kom op tegen Kanker-pin

“Nu je bijberoep als stadsbediende voorbij is, krijg je nog meer tijd voor je hoofdjob als vrijwilliger van Kom op tegen Kanker”, grapte Marc Michiels. “We zijn je ontzettend dankbaar voor alles wat je tot nu gepresteerd hebt voor onze organisatie en nog zult presteren. We hebben met z’n allen een lange weg afgelegd in de strijd tegen kanker, maar er blijft nog heel wat werk aan de winkel. Uit erkentelijkheid bieden we jou een bloemstuk met orchideeën aan. Ook krijg je eerstdaags de unieke Kom op tegen Kanker-pin toegestuurd.”

De verraste Christelle oogstte van alle aanwezige vrijwilligers een welgemeend applaus. “Ik wil van dit moment gebruikmaken om iedereen te bedanken die zich voor Kom op tegen Kanker inzet”, besloot schepen Dewulf het plechtige moment. Zij was het die de top van de organisatie naar Torhout had uitgenodigd om Christelle in de bloemetjes te zetten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.