Kollusion pakt zilver op Brussels Beer Challenge 2020

Redactie KW

Het artisanale streekbier Kollusion van de Pittemse brouwerij Maenhout heeft op de Brussels Beer Challenge de zilveren medaille weggekaapt in de categorie ‘stouts & porters’.

Brussels Beer Challenge is sinds 2012 een belangrijke, professionele bierwedstrijd in België. Elk jaar laten heel wat brouwerijen hun bieren proeven door een vakjury. Ook tijdens dit moeilijke jaar waren er opnieuw heel wat inschrijvingen. 1.500 bieren uit de verschillende hoeken van de wereld hebben een kans gewaagd.

“We zijn dan ook heel erg trots dat ons bier een zilveren medaille in de wacht sleepte in de categorie ‘stouts & porters’. Kollusion is een artisanaal streekbier uit ons assortiment een Russian Imperial Stout, dat door toevoeging van cacaonibs en koffie tijdens de lagering resulteert in een heerlijke stout met koffie- en chocoladesmaak.”

“Het is tevens het eerste bier dat tot stand kwam tijdens onze fantastische samenwerking, een collaboration brew met een bevriende brouwerij uit USA: Boom Island Brewery uit Minnesota”, klinkt het.

Lees verder onder de foto

Naast Kollusion is er nog een andere topper op dit moment in het assortiment van Brouwerij Maenhout: Ferre Oak Aged, Whisky Infused. “Dat bier is gebaseerd op ons bier Ferre Quadrupel. Daar hebben we whisky en houtschilfers aan toegevoegd en dat bier heeft 6 maanden gelagerd. Het resultaat is een zacht bier, met een prachtige smaak van vanille en whisky. Ideaal tijdens de donkere wintermaanden of zelfs als digestief.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.