Koksijdse Yachting Club (KYC) preventief gesloten wegens coronabesmetting

Redactie KW

Vrijdag werd een keukenmedewerker van KYC getest omdat zijn zus, waar hij mee samenwoont, positief was bevonden. De burgemeester besliste daarom gisteren meteen om de strandbar en de zeilclub preventief te sluiten. Alle 40 andere medewerkers die getest werden, raakten gelukkig niet besmet.

Zaterdag werd duidelijk dat de keukenmedewerker positief testte. De sluiting van KYC blijft gelden voor onbepaalde duur tot de situatie weer onder controle is. Zaterdagnamiddag worden alle medewerkers van KYC (horeca en zeilschool) getest. Het gaat om een 40-tal personen. Dit wordt georganiseerd in de Kerkepannezaal samen met de ziekenhuizen van Veurne en Ieper.

Zondagmorgen waren die resultaten gekend. Gelukkig testte geen enkele andere medewerker van KYC positief.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “We zijn blij dat het strikt opvolgen van de maatregelen zijn effect heeft gehad. Uit voorzorg blijft iedereen in quarantaine. Er volgt een tweede test eind deze week. Voorlopig blijft de KYC gesloten, we zullen het tijdstip van de heropening zeker communiceren.”

Ook de sportieve activiteiten worden on hold gezet. De zeilkampen voor de volgende twee weken worden geannuleerd. Iedere deelnemer zal gecontacteerd worden in verband met de praktische regeling. Het KYC-bestuur laat weten: “Wij voorzien in de eerste negen dagen ook geen rescue op zee meer. Individueel sporten kan nog, zonder gebruik te maken van de kleedkamers en mits het in acht nemen van alle veiligheidsvoorschriften.”

Bij KYC geven ze aan dat alle coronavoorschriften steeds nauwkeurig gevolgd werden (bediening met mondmaskers, klanten zitten zoveel mogelijk in open lucht, social distancing werd gerespecteerd, registratieplicht voldaan,…). Burgemeester en bestuur stellen op dit moment alles in het werk om dit in goeie banen te leiden.

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier