Koksijdse seniorenraad neemt afscheid van Jan Vanderhoeght

© MVO
Redactie KW

Op zaterdag 11 juli overleed Jan Vanderhoeght (69) in zijn geliefde Koksijde. Hij werd geboren in Dendermonde, woonde jaren in Antwerpen, waar hij actief was als bedrijfsrevisor, maar vestigde zich in 2012 definitief in Koksijde.

Jan Vanderhoeght kon bogen op jarenlange professionele ervaring als bedrijfsrevisor in de sociale sector. Hij was commissaris van diverse sociale huisvestingsmaatschappijen van Antwerpen en hij heeft zich 38 jaar lang ingezet voor instellingen binnen de jeugdbescherming. Maar de liefde voor de Westhoek bracht hem uiteindelijk naar Koksijde: zijn grootouders waren van Veurne, en ook zijn ouders woonden jaren in Koksijde. Jan werd in november 2015 onafhankelijk lid van de Seniorenadviesraad Koksijde, en zijn overlijden raakte het bestuur diep.

Seniorenconsulent Katleen Calcoen had het voorrecht om jaren met Jan te mogen samenwerken: “Jan was een gedreven lid van de SAR (Seniorenadviesraad), had oog voor detail, was deskundig. Hij was zeer begaan met de SAR en deelde zijn kennis en visie op enthousiaste wijze. Zijn passie straalde hij uit naar anderen, binnen de vereniging maar ook daarbuiten. Hij specialiseerde zich vooral rond de thema’s huisvesting en mobiliteit voor senioren in Koksijde. Hij was een teamspeler van de bovenste plank. Zelfs nadat zijn mobiliteit sterk was afgenomen, hield hij eraan om aanwezig te zijn op onze vergaderingen en activiteiten. Jan was een fantastische kerel met de ideale vrouw aan zijn zijde. Wij zullen hem heel erg missen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier