Koksijdse musea vanaf 19 mei weer open, wel online reserveren

Het Navigo Visserijmuseum gaat weer open. © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De versoepeling van de lockdownmaatregelen is positief voor de musea in Koksijde: die kunnen op 19 mei de deuren weer openen.

“Onze gemeentelijke musea, Abdijmuseum Ten Duinen en NAVIGO-nationaal Visserijmuseum mogen van de Nationale Veiligheidsraad en het schepencollege van Koksijde vanaf dinsdag 19 mei de deuren weer openen voor het publiek”, laat Stéphanie Anseeuw, schepen van Cultuur, weten.

Wel moet je vooraf je bezoek online reserveren en de bezoekuren zijn nog beperkt: van dinsdag tot zondag, van 14 tot 18 uur. Voor Koksijdenaars is de toegang gratis, maar ook zij moeten vooraf reserveren, op de websites van de musea. Wij zijn blij dat onze musea weer bezoek mogen ontvangen. Dit werd tot in de puntjes voorbereid, zodat alles zeker veilig kan verlopen. Museumcoaches die de bezoeker begeleiden, spelen daarbij een cruciale rol.”

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Wij zijn trots dat we onze unieke stukjes lokaal erfgoed speciaal voor onze inwoners kunnen openstellen. Gratis kunnen zij genieten van een museumbezoekje in eigen gemeente.”

Volg de richtlijnen

De musea zorgen voor een propere omgeving en richten het bezoek zo in dat je zo weinig mogelijk anderen kruist. Je kunt je handen ontsmetten met gel. Aan de bezoeker vragen de museumteams om enkele afspraken na te komen: respecteer de overheidsregels inzake samenstelling van je gezelschap, bezoek geen musea als je ziek bent of risicosymptomen vertoont en handhaaf de sociale afstandsregel van 1,5 meter. Volg de pijlen en instructies in het museum en raak niets aan.”

Praktisch

Reserveer jouw bezoek via www.tenduinen.be of www.navigomuseum.be. Geef het aan wanneer je Koksijdenaar bent, dan is je bezoek gratis. Kom stipt op het door jou gereserveerde tijdstip. Hou je identiteitskaart klaar bij aanvang van het bezoek. Tijdens het reserveren krijg je een mailtje met praktische info, met een link naar het museumplan, want dat wordt voorlopig niet meer op papier meegegeven. De museumshops en de museumcafé’s, Estaminet de Peerdevisscher en de Gasterie, blijven tot nader order gesloten.

Nog even geduld voor de bib

Lokaal Bestuur Koksijde zal een plan uitwerken hoe de bibliotheek op een veilige manier kan weer kan opstarten. Zodra alle voorbereidingen getroffen zijn, wordt hierover gecommuniceerd. Ondertussen draait de afhaalbib op volle toeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier