Koksijdse DJ opent club in Gentse Overpoort

De 23-jarige Aron Sirjacobs heeft er vertrouwen in dat hij de legendarische danceclub nieuw leven kan inblazen. © KvdM Photography
Redactie KW

Aron Sirjacobs (23) uit Koksijde opent een nieuwe danceclub in Gent. De zaak die tot vorige zomer nog Decadance heette, is nu omgedoopt tot de gloednieuwe Contrast Club. Die zullen de studenten in Gent snel weten te vinden, want de nieuwe club bevindt zich in het midden van de Gentse Overpoortstraat.

Nog maar 23 jaar en al een eigen zaak starten, dat is wel straf. Het zijn drukke dagen voor Aron Sirjacobs uit Koksijde, die begin september zijn nieuwe zaak heeft voorgesteld. “Vorige week donderdag en vrijdag hield ik de nieuwe zaak voor het eerst open en gisteren draaide ik nog in Knokke.” De ervaren dj werpt zich nu volledig op het uitbatersleven, met zijn nieuwe club Contrast. “Met die naam willen we aantonen dat we in contrast staan met de andere clubs in de Overpoort die vooral commerciële muziek draaien”, aldus Aron.

Het zijn spannende tijden voor de jonge Koksijdenaar. “De opstart van de zaak is druk. We zijn vanaf nu open van maandag tot vrijdag.” Het is nog even zoeken voor Aron, maar hij heeft het volste vertrouwen in zijn zaak. “Het is een speciaal moment voor mij. Maar ik ken het uitgaansmilieu ondertussen wel. Alleen draag ik nu ‘s nachts de volledige verantwoordelijkheid en moet ik een eigen zaak openhouden. Op dit moment heb ik vooral een werk- en stressgevoel”, lacht Aron.

Gevulde dj-agenda

Aron zit al een tijdje in het uitgaansleven. Vooral als dj dan. Een vijftal jaar geleden stond hij voor het eerst zelf aan de knoppen. “Ik zag altijd andere dj’s bezig op feestjes en het leek me wel leuk om het eens zelf te proberen”, aldus Aron, die succes begon te boeken na het winnen van een dj-contest in de Witte Burg in Oostuinkerke. “Nadat ik die contest won, raakte mijn agenda snel gevuld”, vertelt Aron. “Muziek draaien op feestjes werd bijna mijn fulltime job. Tot vorige zomer had ik bijna iedere dag wel een boeking.” De mengtafel schuift Aron nu – uit noodzaak – even aan de kant. “Of ik ook zelf zal draaien in Contrast Club? Dat wordt me wel vaker gevraagd. Ik moet me nu vooral focussen op de opstart van de zaak, maar in de toekomst zal ik er zeker wel eens draaien.”

Ik moet me nu vooral focussen op de opstart van de zaak, maar in de toekomst zal ik er zeker ook zelf eens draaien

Aron kent de stad Gent als zijn broekzak. Hij studeerde er vier jaar energietechnologie en heeft tijdens die vier jaar vaak in de Decadance gedraaid. Het idee om ooit een eigen club uit te baten kwam bij de ambitieuze Koksijdenaar niet van de ene dag op de andere. “Ik wou dit al lang doen”, vertelt Aron. Niet zonder risico, want de Decadance in Gent had op het einde van zijn bestaan zijn beste jaren wel gekend. In november 2018 sloot de legendarische danceclub na 22 jaar zijn deuren.

Daarom zal Contrast Club instaan voor een ander concept dan dat van de Decadance. “We willen iets nieuws brengen. Er mag niet enkel gefocust worden op subgenres als deep house en techno, want zo kan je niet overleven.” De kersverse uitbater van Contrast Club heeft er duidelijk over nagedacht. “Elke dag van de week zullen we het publiek proberen te plezieren met verscheidene genres. Zo gaan we op maandag de commerciële toer op, dinsdag draaien we urban. Op donderdagavond vallen we terug op het oude recept van de Decadance en draaien we vooral house en techno. We willen vooral ook funk en disco brengen, terwijl de Decadance vooral donkere muziek bracht. Daarnaast is het de bedoeling een breder publiek aan te trekken en we willen ook jonge dj’s een kans geven”, aldus Aron.

Helmgrass krijgt vervolg

Ondertussen weten ze aan de kust wel wie Aron Sirjacobs is. “Op straat word ik soms aangesproken en sommigen wensen me proficiat, dat doet wel deugd”, zegt Aron. Die naambekendheid verworf hij niet enkel als ‘DJ Sirjacobs’. Op 30 en 31 augustus organiseerde Aron samen met Karel Ghysel voor het eerst het festival Helmgrass aan de kust. Het muziekevenement in Koksijde was een schot in de roos. “Alles is goed verlopen en we kunnen zeker spreken van een succes”, vertelt Aron. “Hoewel alles op het laatste moment geregeld werd, hebben we het er goed van afgebracht. Volgend jaar zal het festival opnieuw plaatsvinden aan de kust, maar deze keer zullen we het beter voorbereiden”, besluit Aron met een brede glimlach.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier