https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Koksijdenaars nemen afscheid van Hugo Goens

Hugo was een enthousiaste Club Brugge-supporter. © Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Zaterdagnamiddag werd in een overvolle aula van Uitvaartcentrum Cornelis in Veurne afscheid genomen van Hugo Goens, die op 3 september op 81-jarige leeftijd overleed.

Familie, vrienden, maar ook heel veel Koksijdenaars woonden het afscheid van Hugo Goens bij. Hugo was véél meer dan alleen maar de uitbater van de boeken- en krantenwinkel in de Zeelaan. Hij was meer dan 30 jaar lang brandweer-vrijwilliger, de bezieler van tal van activiteiten en actief in ontelbare verenigingen. Iedereen die hem heeft gekend herinnert zich Hugo als een aimabel man, altijd bereid om te helpen, maar ook als de opgewekte levensgenieter, leute- en grappenmaker.”

“Met hem verdwijnt een iconische volksfiguur, de goedlachse man met zijn onafscheidelijke sigaar, de enthousiaste Club Brugge- en wielersportsupporter en de bezieler van het ‘Wereldkampioenschap wielrennen voor brandlieden op de weg”.

Dierbare vriend

Het was een van Hugo’s laatste wensen dat er oud-collega’s van de brandweer aanwezig zouden zijn op zijn begrafenis, en die wens is in vervulling gegaan. Ook burgemeester Marc Vanden Bussche en enkele schepenen namen afscheid van Hugo, die al zijn activiteiten ook een tijd met een politieke carrière heeft gecombineerd. In zijn afscheidsspeech zei burgemeester Vanden Bussche: “Ik verlies een dierbare vriend die zich zijn leven lang heeft ingezet voor de Koksijdse gemeenschap, de brandweer, de ijsschaatspiste, de Sint-Maartenstoet, de strandvisserij, de basket.’

De zonen van Hugo haalden elk herinneringen op aan hun vader, waarin vele aanwezigen de ‘burgemeester van Koksijde-Dorp’ zoals Hugo in de volksmond werd genoemd, hem herkenden. De familie had uitdrukkelijk verzocht om geen pers toe te laten en foto’s te nemen om het afscheid zo sereen mogelijk te houden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.