Koksijde zorgt voor valentijnssfeer met meer dan 10.000 rode hartjes

Dit reuzegroot Valentijnshart zorgt voor sfeer in Koksijde-Bad.©MYRIAM VAN DEN PUTTE
Dit reuzegroot Valentijnshart zorgt voor sfeer in Koksijde-Bad.©MYRIAM VAN DEN PUTTE
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Lokaal Bestuur Koksijde zet de krokusvakantie in met hartverwarmende valentijnsacties waaraan leuke extraatjes worden gekoppeld. Blikvanger is het reusachtige verlichte rode hart op de rotonde aan de Zeelaan…

In de Poort (in de volksmond bekend als ‘de carwash’) aan de rotonde in Koksijde-Bad trekt Cupido, midden in een reuzegroot hart met boodschap #8670Lovesyou, de aandacht van iedere voorbijganger. Een groot verlicht hart (3 x 3 meter) is dit jaar het valentijnspronkstuk op de rotonde. Daarnaast voorzien de technische diensten van Koksijde heel wat bijkomende versieringen en sfeervolle verlichtingen op diverse plaatsen.

Meer dan 10.000 rode hartjes

De VVV deelt in deze romantische periode 10.000 papieren hartjes met de boodschap #8670LovesYou uit aan de lokale handelaars. Bij aankoop krijgt elke klant een hart en kan je er een mooie liefdesboodschap op schrijven. De vele hartjes met de hartverwarmende boodschappen worden opgehangen in de Zeelaan. Een beetje zoals de liefdesslotjes aan de Pont des Arts, maar dan coronaveilig. De rode hartjes worden verdeeld bij de handelaars, zowel in Oostduinkerke, Koksijde als Sint-Idesbald. Ook de lokale horecazaken doen mee en zorgen voor takeawayzakjes in een valentijnskleedje.

Nog meer valentijnsacties

Wie zijn geliefde verwent met een romantisch valentijnsarrangement in Koksijde krijgt bovenop de boeking een leuk valentijnspakket ter waarde van 25 euro cadeau van de dienst toerisme. De inhoud van het pakket wordt een aangename verrassing bij ontvangst. De valentijnsactie loopt van 12 tot en met 21 februari.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Nu we grotere evenementen moeten schrappen, willen we op een andere manier voor sfeer zorgen en met heel veel hartjes alle verliefde koppeltjes die door onze winkelstraten flaneren een symbolisch hart onder de riem steken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier