Koksijde voorziet na coronacrisis herdenkingsmomenten voor overledenen

De Onze-Lieve-Vrouw-Ter-Duinenkerk in Koksijde. © MVO
Redactie KW

Het college van burgemeester en schepenen van Koksijde en de crisiscel hebben zich afgevraagd hoe ze het afscheid van overleden familieleden of naasten iets draaglijker en persoonlijker kunnen maken in deze coronaperiode.

“Een overlijden van je familie of je naaste is een zware beproeving”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche. “En in deze coronatijden wordt het proces nog intenser. Daarom is er beslist om, eens alle coronaproblemen van de baan zijn, herdenkingsmomenten te voorzien voor alle inwoners die tijdens deze moeilijke periode overleden zijn. Zo kunnen ze nog eens op een waardige, ingetogen manier afscheid nemen. Dit gebeurt in samenwerking met de Pastorale Eenheid Ster der Zee Koksijde (O.L.V.-Ter-Duinenkerk in Koksijde en de St. Niklaaskerk in Oostduinkerke) en met het Vrijzinnig Huis. De data worden later meegedeeld.”

Om het afscheid voor de nabestaanden wat persoonlijker te maken nu de afstandsregels in acht moeten worden genomen, besliste de burgemeester bovendien dat familie en nabestaanden tijdens de begrafenisceremonie in alle sereniteit muziek kunnen laten spelen. “Er wordt dan een geluidsinstallatie voorzien en er wordt een medewerker van ons Lokaal Bestuur ingezet om dit alles te bedienen.”

(MVO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.