Koksijde voert opnieuw betalend parkeren in vanaf 11 mei

© MVQ
Redactie KW

Nu de coronamaatregelen geleidelijk aan worden versoepeld en iedereen op hete kolen zit om opnieuw te mogen gaan shoppen, heeft Lokaal Bestuur Koksijde beslist om ook het tijdelijke gratis parkeren geleidelijk aan terug te schroeven.

Vanaf 11 mei wordt betalend parkeren gradueel opnieuw ingevoerd. Want vanaf dan zullen de meeste winkels terug de deuren openen. Daarom moet er vanaf 11 mei opnieuw worden betaald om te parkeren in de rode en oranje zones, evenals in de paarse zone. De blauwe zone en de Shop&Go-zone zal vanaf dan ook opnieuw worden gecontroleerd.

De zones zijn alleen betalend in de weekends, feestdagen en schoolvakanties in mei. In de oranje zone moet je het hele jaar door betalen. Vanaf juni tot en met september zijn alle zones elke dag betalend.

Toegang Zeedijk

Ook de slagbomen voor de toegang tot de Zeedijk werden naar aanleiding van de crisis open gezet. Het college van burgemeester en schepenen besliste ook hier om weer over te schakelen naar het gewone regime vanaf 11 mei, het moment dat de winkels weer openen. Dit betekent dat de slagbomen dichtgaan tijdens weekends en verlengde weekends. Vanaf 1 juni zijn ze dan permanent dicht. (MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier