Koksijde steekt ondernemers, kwetsbare burgers en senioren een hart onder de riem

Het Sociaal Huis in Koksijde. © MVO
Redactie KW

Lokaal Bestuur Koksijde wil alle burgers en ondernemers op alle fronten advies en steun bieden in deze extreme coronatijden. Daarom werd onder meer een online hulpplatform en een telefonische ondernemerslijn in het leven geroepen.

Om nog sneller op hun vragen te kunnen antwoorden en oplossingen te vinden voor zaken waaraan ondernemers momenteel dringend nood hebben, opende het college van burgemeester en schepenen een ‘Koksijdse ondernemerslijn’. Op het nummer 058 53 30 36 kunnen ondernemers terecht voor eerstelijnsinformatie en advies, elke werkdag van 9 tot 12 uur, ofwel via economie@koksijde.be. Ook op de website www.koksijde.be/corona is een volledig luik voorzien voor en over de ondernemers.

Burgemeester Marc Vanden Bussche wenst samen met het Sociaal Huis de vrijwilligerswerking nog te verbeteren. Daarom is het platform ‘Koksijde helpt’ opgestart. Mensen die zelf hulp nodig hebben of vrijwilligers die zich willen engageren vinden alle info op www.koksijde.be/coronacrisis/koksijdehelpt.

Warm hart voor Koksijdse senioren

Aan de 80+-campagne, waarbij alle 80-plussers van Koksijde een telefoontje kregen van medewerkers van Lokaal Bestuur Koksijde, wordt een vervolgverhaal gekoppeld. De seniorenadviesraad en aangesloten seniorenverenigingen steken een tandje bij om de kwetsbare mensen in onze samenleving te helpen. Na positief advies van het college van burgemeester en schepenen en in samenwerking met het Sociaal Huis wil de Seniorenadviesraad (SAR) graag helpen om de kwetsbare personen binnen de seniorenverenigingen op te sporen. De 17 seniorenverenigingen zullen hun leden bevragen en het hulpaanbod van de gemeente voorstellen. Zo worden opnieuw een 2.000-tal Koksijdse senioren benaderd die jonger zijn dan 80 jaar. Aan de hand van de hulpvragen die aan elke senior worden voorgelegd zal voor elke vraag een gepaste oplossing worden gezocht. (MVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier