Koksijde sluit nieuwe overeenkomst met Paul Delvaux Museum

Het Paul Delvaux Museum. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Het Paul Delvaux Museum in Sint-Idesbald is sinds 1982 een extra troef voor Koksijde als kunst- en cultuurgemeente. Er werd een overeenkomst opgesteld die de samenwerking tussen museumbeheerder Stichting Paul Delvaux en de gemeente versterkt.

Op een unieke locatie met een oppervlakte van meer dan 1000 m² herbergt het museum de grootste verzameling ter wereld van kunstenaar Paul Delvaux, die internationale bekendheid geniet. Het beheer van het Delvauxmuseum is in handen van de Stichting Paul Delvaux, die zich sinds 1979 inzet voor de betere bekendmaking van het werk van deze wereldberoemde kunstenaar. Ze doet onderzoek, initieert projecten of werkt mee aan projecten voor een breed publiek in België en het buitenland. Onder haar bescherming werden een authentificatiecomité, een uitgeverij en een archiefcentrum opgericht.

De samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Koksijde en het Paul Delvaux Museum werkt versterkend en biedt voordelen voor beide partners. Dit engagement biedt rechtstreekse voordelen voor het museum inzake onderhoud, logistieke, personele, promotionele en financiële ondersteuning. Anderzijds helpt het partnerschap de gemeente om haar toeristisch imago te versterken als kunst- en cultuurgemeente. Voor inwoners en tweedeverblijvers is de toegang gratis.

De overeenkomst wordt afgesloten voor de duur van 5 jaar. De overeenkomst kan ten allen tijde door beide partijen worden beëindigd, middels een aangetekend schrijven en een opzegtermijn van drie maanden. Het is de bedoeling dat er jaarlijks en voorafgaandelijk aan een nieuw werkingsjaar (eind september / begin oktober) een overleg tussen de gemeente Koksijde en het Paul Delvaux Museum plaatsvindt om de acties voor het komende jaar in detail te overlopen, ze te bespreken met het oog op een haalbare uitvoering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier