Koksijde pakt uit met knotsgekke fietstocht

Wie geen fiets heeft, kan een deelfiets huren. © MVQ
Redactie KW

Fietseluren is een concept speciaal bedacht om in deze moeilijke tijden inwoners, toeristen en tweedeverblijvers een sportieve, culturele, toeristische en mentale ontspanning te bieden. Het wil deze zomer op een ludieke maar vooral veilige manier gezinnen, families, verenigingen, vrienden, letterlijk, op de fiets, uit hun kot halen en verrassen.

Je rijdt als het ware door je eigen stripverhaal waarbij je onderweg geëntertaind wordt met knotsgekke, soms surrealistische animaties. Na weken van afzondering en ‘blijf in uw kot’ is iedereen letterlijk de kluts kwijt. Schrijnwerkers monteren deuren op foute plaatsen, boeren versieren hun koeien, bloemen zijn plots enorm gegroeid, kwallen gaan aan het dansen en koekoeksklokken vliegen uit. Deze en tal van andere doldwaze taferelen passeer je al fietsend in je eigen stripboek. Het doe is de deelnemers een sportieve maar ook mentale boost te bezorgen, vakantie in eigen streek.

Fietseluren is een initiatief van Mundomatic, een productiebedrijf uit de eventsector, dat zich omwille van deze gezondheidscrisis creatief heroriënteerde. Met de magische avondwandeling ‘De Grote Schijn’ op zijn palmares is Mundomatic niet aan zijn proefstuk toe. “Lokaal Bestuur Koksijde is verheugd om samen met MundoMatic deze unieke activiteit te kunnen aanbieden.”

Praktische info

Inschrijven kan per gezin of als alleenstaande met vrienden. Fietseluren is een fietstocht van een 15-tal kilometer die in anderhalf uur afgelegd kan worden, langs verdoken pareltjes en bezienswaardigheden in Koksijde-Oostduinkerke. Tijdens het hele gebeuren wordt de sociale afstand gegarandeerd en worden de coronamaatregelen gerespecteerd. Fietseluren wil coronaveilig zijn, en werkt daarom met tijdslots en eenrichtingsverkeer in openlucht.

(MVQ)

De eerste fietstocht is voorzien op donderdag 23 juli. Daarna kan je nog meefietsen op 30 juli en op 6 en 13 augustus. Je vertrekt tussen 17u en 21u op het Theaterplein Koksijde. Online inschrijven wordt gestimuleerd (www.fietseluren.be/koksijde). Aan de start krijg je een stripverhaal per gezin met het resumé van de fietstocht. Kostprijs: 2 euro per persoon. Je mag maximaal 15 personen hebben in je bubbel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier