Koksijde nodigt uit voor praatje op de wekelijkse markt

Op de wekelijkse markt in Koksijde staan vrijwilligers klaar om een praatje te slaan met iedereen die dat nodig heeft. © Lokaal Bestuur Koksijde
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Lokaal Bestuur Koksijde besteedt in deze donkere winterdagen en in tijden van corona extra aandacht aan sociaal contact. Voor wie zich eenzaam voelt of gewoon nood heeft aan een babbel staan vrijwilligers voortaan klaar aan hun originele marktkraampje op de wekelijkse markt.

De vrijwilligers nodigen iedereen uit die zijn hart eens wil luchten of zijn gevoelens wil delen. Elke vrijdag tussen 8 en 12 uur staan medewerkers en vrijwilligers van het Sociaal Huis paraat aan het kraampje van Lokaal Bestuur Koksijde in de J. Van Buggenhoutlaan, ter hoogte van de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Duinenkerk.

“Misschien heb je hulp nodig of wil je wat meer uitleg over onze diensten? Of heb je nood aan wat sociaal contact of een opbeurend praatje? Alle medewerkers zijn een en al oor voor iedereen”, klinkt het.

Deze getuigenis van een vrijwilliger bewijst hoe nodig menselijk contact is: “Toen ik thuiskwam, had ik het ijskoud, we hebben de verwarming zelfs aangestoken… Maar binnen in mij was het warm. De gesprekken met soms wildvreemde mensen, die je in vertrouwen nemen, de vriendelijkheid en optimisme van de vrijwilligers… hartverwarmend!”

Iedereen is welkom, maar vergeet niet om je mondmasker te dragen en de sociale afstand te respecteren. Je krijgt ook een zakje met info en een gadget. Deze actie ging initieel uit van de Provincie West-Vlaanderen (Oe ist-campagne”) tegen vereenzaming.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.